Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Liber în Spania pentru turiștii cu certificat COVID, de la 1 iunie!

Spania va permite intrarea în țară a turiștilor străini care vor prezenta certificatului digital  COVID, începând de la 1 iunie.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Turismului, Fernando Valdés, marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic.

El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi „va fi gata să primească vizitatori în iunie”.

Certificatele, a explicat el, oferă un grad de siguranţă, pentru că vor permite turiştilor să călătorească dacă au fost vaccinaţi, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de COVID-19. Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări şi 77.855 de decese asociate.

În campania de vaccinare au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin. Guvernul a transmis că are în vedere ca până la finalul verii 70% din populaţia adultă să fie vaccinată.

8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv