Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:

Macron reușește să-i scoată din sărite pe nevaccinați: Pașaportul sanitar devine „de vaccinare”

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care şi-a declarat intenţia de a-i „scoate din sărite” pe cei nevaccinaţi, este pe cale să-și pună în aplicare planul.

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat, joi dimineaţă, în prima lectură, proiectul de lege ce transformă paşaportul sanitar în paşaport de vaccinare.

Au votat „pentru” 214 parlamentari – ai majorităţii și o parte dintre cei partidul Republicanii (dreapta) şi din Partidul Socialist (stânga). Împotrivă au votat 93 de deputaţi – cei ai extremei stângi şi extremei drepte, precum şi 3 disidenţi din partidul majoritar de centru-dreapta. De asemenea, 27 de deputaţi s-au abţinut.

Proiectul de lege mai trebuie adoptat, la începutul săptămânii viitoare, de Senatul dominat de dreapta, pentru a intra în vigoare pe 15 ianuarie, așa cum doreşte guvernul, însă este de aşteptat ca acest lucru să fie amânat cu câteva zile.

Odată intrat în vigoare, toate persoanele de peste 12 ani vor trebui să facă dovada vaccinării pentru a accede la activităţi recreative, la restaurante şi baruri, târguri şi transportul public interregional. Un test negativ nu va mai fi suficient, exceptând accesul către instituţiile şi serviciile de sănătate.

Printre amendamente, deputaţii au majorat de la 12 la 16 ani vârsta de la care va fi necesar un paşaport de vaccinare pentru ieşirile cu şcoala sau activităţi extraşcolare.

17 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv