Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră la vot final în Senat / Cazanciuc: „Vom face plen în fiecare zi, începând de sâmbătă” / „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși în Italia / Amândoi sunt condamnați și vor fi aduși în țară pentru a fi încarcerați / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / 

Breaking News:
 
Primarul comunei Singureni, unchiul tânărului român împușcat: „MAE nu ne-a anunţat nimic, este ultimul care află”

MAE confirmă: Un român a fost ucis în atacurile teroriste cu motivaţie rasistă din Germania

Un român a fost victima unuia dintre atacurile teroriste comise, miercuri seara, în oraşul german Hanau, de germanul Tobias R..

În urma atacurilor au fost ucise nouă persoane – cu vârste între 21 şi 44 de ani -, între care şi trei germani. Cele mai multe victime au fost cetățeni turci. Au fost şi mulţi răniţi.

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a  informat, vineri, că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român se numără printre victime.

Presa a scris încă de joi că un tânăr de 23 de ani din comuna Singureni, judeţul Giurgiu, se află printre victime.

Potrivit giurgiuveanul.ro, primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu, a declarat: ”Da, este adevărat. Am vorbit cu părinţii şi unchii copilului, dar autorităţile din Germania nu ne dau informaţii. Se numeşte Vili Viorel Păun, este nepotul meu, şi avea 23 de ani. El se afla în maşina lui. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în maşină, un Mercedes CLS, cu numere de România, l-a împuşcat fără pic de milă. Era de patru – cinci ani în Germania, muncea cu acte în regulă. Nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinţii sunt în stare de şoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil….”.

Edilul a spuns vineri, pentru Agerpres, că tânărul este nepotul lui, care a plecat din ţară în urmă cu şase ani, pentru o viaţă mai bună şi pentru a face rost de bani pentru tratamentul medical al mamei sale.

Tânărul lucra la o firmă de curierat și se afla în mașină când atentatorul a îndreptat arma spre el și l-a împușcat.

Primar: „MAE nu ne-a anunţat nimic, este ultimul care află”

„Ministerul de Externe nu ne-a anunţat nimic, este ultimul care află, după finalizarea anchetei autorităţilor din Germania, dar eu am luat legătura cu familia acestuia pentru că băiatul era plecat acolo împreună cu mama şi cu tatăl lui şi aceştia când au aflat de la televizor s-au deplasat la locul atacului. Părinţii sunt în stare de şoc. Nici ei nu au putut să se apropie de locul tragediei şi nu au fost chemaţi să identifice trupul fiului lor pentru că ancheta este în derulare. Cele mai multe amănunte le-am aflat de la un unchi al lui care lucra, de asemenea, în Germania. Băiatul era angajat la o firmă de curierat şi, în momentul atacului armat, se afla în maşină, în faţa restaurantului unde a avut loc atacul. Se întorcea de la muncă şi a oprit să îşi ia ceva şi atunci atacatorul a ieşit din clădire şi l-a împuşcat şi pe el după ce l-a văzut în maşină”, a spus Marian Pătuleanu.

El a spus că şi-a vizitat rudele în Germania anul trecut.

„Am fost în vizită la ei anul trecut şi chiar îmi spuneau că se simt bine, că s-au realizat, că sunt liniştiţi şi acum…”, a completat Marian Pătuleanu.

Edilul a adăugat că nu ştie dacă trupul tânărului va fi repatriat sau procedurile de înmormântare se vor desfăşura în Germania deoarece părinţii lui se află la Hanau, dar, în funcţie de situaţie, va încerca să ofere un sprijin financiar familiei şi va supune atenţiei consilierilor locali acest lucru.

Ministerul Afacerilor Externe transmite vineri, într-un comunicat, condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații.

Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență.

”Crimele de la Hanau sunt în mod clar un atac terorist motivat de rasism”, a declarat miercuri, la Berlin, ministrul federal german de interne, Horst Seehofer.

El a adăugat că este vorba despre ”al treilea atac terorist în numai câteva luni” din Germania. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-a descoperit pe presupusul autor al atacurilor mort prin împuşcare într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.

12 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv