Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Predoiu a lansat în dezbatere pachetul de legi pe Justiție / Sunt 3 proiecte: desființarea Secției speciale,  modificarea CSM și Statutul magistraților /  

Breaking News:
 

MAE, surprins neplăcut de poziția lui Putin față de sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu

Avertismentul lui Vladimir Putin transmis șefilor de stat ai României și Poloniei cu privire la scutul antirachetă de la Deveselu a surprins neplăcut Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

infografic-scut-antiracheta

În 27 mai, la Atena, președintele Federației Ruse a declarat că România și Polonia “se află încă în raza noastră de acțiune”.

“Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea. În aceeași situație se află și Polonia”, a declarat Vladimir Putin la Atena, într-o conferință de presă organizată în comun cu premierul grec, Alexis Tsipras.

“Această poziție relevă o ignorare a situației reale pe care atât România, cât și Aliații săi au explicat-o în repetate rânduri în ceea ce privește caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă. Ar putea fi, totodată, interpretată ca o amenințare la adresa securității regionale. Reamintim și cu această ocazie că prevederile Acordului bilateral dintre România și SUA în domeniul apărării antirachetă reglementează cu strictețe caracterul defensiv al sistemului de la Deveselu și conformitatea acestuia cu prevederile Cartei ONU. MAE reiterează că acest sistem nu este îndreptat împotriva Federației Ruse sau a altui stat“, se arată în comunicatul MAE.

“Distorsionarea repetată”

“Distorsionarea repetată a acestor realități nu face decât să mențină o atmosferă tensionată, în contradicție cu spiritul de deschidere manifestat de România și Aliații săi pe tema apărării antirachetă. În plus, este surprinzătoare plasarea acestui subiect în cadrul regional de securitate, în condițiile în care, sunt binecunoscute cauzele evoluțiilor preocupante din ultimii ani în materie de securitate regională”, adaugă MAE.

În declarația de la Atena, Putin nu a precizat ce măsuri concrete va lua Rusia, însă a arătat că nu va face primul pas și doar va răspunde la acțiunile Washingtonului: “Nu vom acționa până când nu vom vedea rachete în zonele cu care ne învecinăm”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv