Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu premier și cere PNL să desemneze altă persoană /  Ședința coaliției la guvernare are loc luni /

Breaking News:
Duminică a expirat acordul de finanțare încheiat în urmă cu 10 ani între Republica Moldova și Guvernul României

Maia Sandu critică Guvernul de la Chișinău pentru refuzul banilor acordați de România

Președintele Republica Moldova, Maia Sandu, critică Guvernul Chicu pentru că a pierdut 60 din cei 100 de milioane de euro prevăzuți în programul de asistență financiară nerambursabil acordată de România.

Acordul a expirat duminică, la zece ani de la intrarea sa în vigoare.

„Mai întâi, Guvernul Chicu a refuzat să semneze Protocolul 6, propus de partea română încă la începutul lunii noiembrie 2020 pentru extinderea termenului de valabilitate a Acordului. Nici actualul Guvern în exercițiu nu a întreprins suficiente măsuri pentru a păstra Acordul, invocând lipsa de sprijin în Parlament”, a adăugat ea.

„Sunt 60 de milioane de euro ce ar fi putut îmbunătăți viața oamenilor: prin proiecte comunitare, cum a fost reabilitarea și modernizarea a peste 1000 de grădinițe și instituții școlare sau proiecte de infrastructură, cum este Gazoductul Iași-Chișinău și interconectarea energetică”, scrie președintele moldovean pe Facebook.

Potrivit Maiei Sandu, vor fi reluate discuțiile cu partea română pentru un nou program de asistență, ”în speranța că în curând vom avea un Parlament care să susțină acest program și altele destinate oamenilor.”
2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv