Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

NATO sporeşte măsurile de securitate pentru Turcia, după tensiunile cu Rusia

Miniştrii de Externe ai NATO au afirmat, într-o declaraţie comună după discuţiile de marţi de la Bruxelles, că “Aliaţii stau cu solidaritate alături de Turcia”, care se confruntă cu ameninţări teroriste şi cu tensiuni cu Rusia, relatează DPA în pagina online.

NATO ne obligă să achiziţionăm avioane multirol. F-16 este dorit de Băsescu

“Rămânem hotărâţi, în spiritul 28 pentru 28, să continuăm dezvoltarea măsurilor suplimentare de asigurare din partea NATO”, se adaugă în declaraţia comună.

Anunţul vine la o săptămână după ce aviaţia turcă a doborât un bombardier rus, despre care Ankara susţine că a încălcat spaţiul aerian turc în timpul unei misiuni în Siria.

Incidentul din 24 noiembrie a deteriorat relaţiile dintre Moscova şi Ankara, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi NATO privind intervenţiile Moscovei în Ucraina şi Siria.

NATO vrea să evite astfel de incidente pe viitor.

Alianţa şi-a suspendat cooperarea practică cu Rusia anul trecut, după ce Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea, însă contactele politice şi militare au fost menţinute.

Alianţa militară staţionează din 2013 rachete Patriot în Turcia, pentru a preveni eventuale atacuri din Siria. Dar numai o baterie de rachete se mai află acolo, după ce Germania şi Statele Unite şi le-au retras.

Avioane F-15, mobuilizate

SUA au mobilizat deja avioane de vânătoare F-15 în ţară, iar ambasadorul american la NATO, Douglas Lute, a afirmat că acest lucru “va continua cât timp va fi necesar”.

Marea Britanie este pregătită să trimită avioane la baza aeriană Incirlik iar Germania şi Danemarca s-au oferit să contribuie cu nave la forţele navale NATO, dintre care unele sunt staţionate în Marea Mediterană.

Măsurile de susţinere urmează să fie finalizate în câteva săptămâni, a precizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv