Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 

Negocieri dure la Bruxelles pentru șefia Comisiei Europene. PPE nu îl poate impune pe Manfred Weber

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au reluat duminică, la Bruxelles, negocierile pe tema numirii noului președinte al Comisiei Europene, după ce discuțiile de până acum s-au încheiat fără un rezultat.

Partidul Popular European (PPE, dreapta), care a obținut cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare, dar nu deține majoritatea, vrea să-l impună pe Manfred Weber (PPE), însă RENEW Europe (fost ALDE), condus de Dacian Cioloș, nu îl susține.

Angela Merkel ar fi dispusă să îl susțină pe Frans Timmermans la preşedinţia Comisiei Europene, însă îl vrea, la schimb, pe Weber în fruntea Parlamentului European, atribuirea Consiliului European unui liberal şi desemnarea unui membru al PPE în funcţia de şef al diplomaţiei europene.

În cursul discuţiilor din marja summitului G20 de la Osaka, liberalii au refuzat însă această repartizare.

Potrivit procedurii, președintele Comisiei Europene este propus de liderul Consiliului European și are nevoie de cel puțin 21 de voturi din totalul de 28, iar apoi de jumătate din totalul de 751 de voturi din PE.

Negocierile de la summitul extraordinar convocat la Bruxelles a debutat duminică seară, însă PPE a refuzat acordul de repartizare a funcţiilor de conducere a UE. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi-a încheiat luni dimineaţă discuţiile bilaterale în care a încercat să găsească o soluţie la criza declanşată.

Cei 28 șefi de stat se vor reîntâlni, luni, la masa negocierilor după o pauză de circa patru ore.

Fiecare summit costă circa 450.000 de euro.

82 Shares