Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 

Negocierile pentru șefia CE, suspendate până marți. Macron: PPE să împartă puterea după 15 ani

Negocierile pentru șefia Comisiei Europene au fost suspendate, luni la prânz, până marți la ora 11.00, după ce PPE a refuzat să-l susțină pe Frans Timmermans pentru această funcție.

 

Eșecul lui Manfred Weber, candidatul popularilor, de a ocupa această funcție, este văzut ca o victorie a liderului 

francez Emmanuel Macron, care i-a reproșat acestuia lipsa de experiență, argumentând însă și că popularii ar trebui să împartă puterea după 15 ani de dominație la vârful Comisiei. 
 
La finalul discuțiilor, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat: “Am încheiat ziua de astăzi cu un eșec, ceea ce dă prost atât pentru imaginea Consiliului, cât și pentru Europa. Este evident că acest eșec este cauzat, parțial, de ambițiile personale ale unora”. 
 
Macron a arătat că trebuie găsit un consens pentru a asigura echilbrul atât din punct de vedere geografic, cât și din punctul de vedere al raportului femei-barbați în numirea șefilor instituțiilor europene. Președintele francez a mai susținut că numirile se vor face dintre candidații deja vehiculați și nu vor fi luate în calcul nume noi. 
 
25 Shares