Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:

Noul guvern german va avea 16 miniștri: 8 femei și 8 bărbați

Noul guvern german condus de Olaf Scholz, care va fi învestit miercuri, va avea 16 miniștri, iar pentru prima dată portofoliile vor fi împărțite în mod egal între femei și bărbați.

sursă foto: Facebook Olaf Scholz

„Paritatea este importantă pentru mine, motiv pentru care printre cei 16 miniștri vor fi opt bărbați și opt femei”, a declarat, luni, viitorul cancelar social-democrat, care de mulți ani afirmă că este un feminist.

Partidul Social Democrat (SPD), care va conduce o coaliție guvernamentală cu Verzii și liberalii de la FDP, a încredințat femeilor portofoliile de la Interne, Apărare, Dezvoltare și Construcții.

Lidera ecologistă Annalena Baerbock (40 ani), va fi ministru de Externe, o premieră pentru Germania.

Alte două femei, tot din Partidul Verzilor, vor prelua ministerele Mediului și Familiei.

Liberalii de la FDP au cedat unei femei doar unul dintre cele patru ministere care le-au revenit: cel al Educației.

Iată postarea pe Facebook a noului cancelar german:

„Voi propune președintelui federal patru femei și trei bărbați ca miniștri, care mi se vor alătura pentru SPD pentru a îndrepta soarta țării. Asta echivalează cu societatea în care trăim – jumătate din putere aparține femeilor.
 
Primul ministru de interne al Germaniei urmează să devină Nancy Faeser. Cu ea, securitatea țării este pe mâini experimentate.
Hubertus Heil a fost un ministru al Muncii și Afacerilor Sociale foarte de succes, perseverent și inteligent – ar trebui să continue să îndeplinească această sarcină.
 
Securitatea va fi în mâinile femeilor puternice în viitor. De aceea o voi propune pe Christine Lambrecht ca secretar al Apărării.
Locuințele ar trebui să recâștige importanța pe care o avea cândva. Klara Geywitz o va face sarcina ei.
 
Pandemia a expus punctele slabe ale sistemului de sănătate. Pe viitor, cineva din domeniu se va ocupa de asta: Karl Lauterbach.
Cooperarea și dezvoltarea economică vor fi responsabile pentru Svenja Schulze, ea controlează parchetul internațional.
 
Wolfgang Schmidt va conduce biroul cancelarului federal. Sunt recunoscător că își asumă această misiune și continuăm munca de încredere din ultimii ani”.
36 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv