Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

OMS: Peste jumătate din populația Europei se va infecta cu Omicron, în 6-8 săptămâni

Peste o jumătate din populația Europei ar urma să fie infectată cu varianta Omicron a noului coronavirus, în următoarele șase-opt săptămâni, a declarat, marți, într-o conferință de presă, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, Hans Kluge. 


Bătrânul Continent a înregistrat deja peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19, în prima săptămână din 2022. 

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurători și Evaluări în Sănătate prevede că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a spus Kluge.

Această variantă are mutații „care îi permit să adere mai ușor la celulele umane și poate infecta chiar și persoanele care au fost infectate sau vaccinate anterior”, a adăugat reprezentantul OMS.

Omicron se răspândește exploziv și în alte părți ale lumii. Statele Unite ale Americii au raportat, luni, 1,35 milioane de noi infecții cu coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie.

Șeful laboratorului Pfizer a asigurat că o versiune a vaccinului Covid-19 adaptată la varianta Omicron va fi gata, dacă va fi necesar, în martie, în timp ce omologul său de la Moderna a menționat pregătirea unui vaccin similar pentru toamnă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv