Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:

Persona non grata! Adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, spion

Adjunctul ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexey Grishaev, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României, sub acuzația de spionaj, astfel că va fi expulzat.

Vladimir Putin

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că decizia a fost luată având în vedere că „activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961″.

Convenția de la Viena prevede, între altele, că personalul diplomatic nu are dreptul să se angajeze în activități de spionaj.

Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse, luni, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, se mai informează în comunicat.

Alexey Grishaev era la post în România din septembrie 2018, potrivit MAE.

România se află la prima expulzare a unui oficial rus, la doar câteva zile după ce Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria au adoptat măsuri similare și cu o zi înainte de ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), convocată de președintele Klaus Iohannis pe tema comportamentului Rusiei în regiune.

Amintim că Rusia a efectuat un exercițiu militar în Crimeea, săptămâna trecută.

Rusia își retrage trupele din zona Mării Negre, după exercițiul militar
22 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv