Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

Pilotul ucrainean Nadia Savcenko, 22 de ani de închisoare

Nadia Savcenko, pilot în armata ucraineană, a fost condamnată, marţi, la 22 de ani de închisoare pentru uciderea, în 2014, a doi jurnalişti ruşi, Igor Kornelyuk şi Anton Voloşin.

Savchenko

Cei doi şi-au pierdut viaţa pe 17 iunie 2014, în urma unui atac ce a avut loc în apropierea unui punct de control ridicat de separatiştii proruşi în apropiere de Lugansk.

Nadia Savcenko a fost încarcerată la câteva zile după incident şi şi-a petrecut ultimii aproape doi ani în penitenciarul din oraşul Voronezh, autorităţile ruse decizând ca aceasta să rămână încarcerată până la finalul procesului.

Nadia Savcenko a încercat în repetate rânduri să-şi obţină libertatea şi a apelat inclusiv la liderii Uniunii Europene şi ai SUA. Aceştia, în frunte cu John Kerry, au protestat împotriva reţinerii Nadiei Savcenko, dar fără rezultat.

Nadia-Savchenko_3367920b

Ca un răspuns la teroarea la care este supusă, Nadia Savcenko a început o grevă a foamei, s-a prezentat la termenele de judecată numai cu tricouri cu însemnuri tipic ucrainene, a vorbit numai în ucraineană şi l-a asemănat pe Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, cu Adolf Hitler susţinând că “liderii europeni şi ai SUA au fost îngăduitori şi cu Hitler şi astfel a izbucnit Al Doilea Război Mondial”.

La ultimul termen, pe 10 martie, Nadia Savcenko a anunţat că “nu recunoaşte tribunalul şi verdictul. Dacă voi fi găsită vinovată, nu voi face apel. Vreau ca întreaga lume democratică să înţeleagă că Rusia este o ţară din lumea a treia, cu un regim totalitar, un dictator care nu dă doi bani pe drepturile omului şi legile internaţionale şi cu politicieni-marionete care nu fac decât să joace după cum le cântă liderul lor”.

Partea rusă susţine că Nadia Savcenko a participat la atacul asupra jurnaliştilor ruşi într-un exces de ură şi dujmănie, în timp ce pilotul ucrainean afirmă că a fost răpită de rebelii proruşi predată autorităţilor ruse cu mult timp înainte ca atacul asupra jurnaliştilor să aibă efectiv loc.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv