Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Pistorius, eliberat după un an. O fi corect?

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost eliberat luni seara din penitenciarul în care îşi ispăşea pedeapsa.

Oscar-Pistorius

Condamnat la cinci ani de închisoare pentru “ucidere involuntară”, după ce a împuşcat-o mortal pe iubita sa, Reeva Steenkamp, în 2013, Pistorius a stat doar un an după gratii. Autorităţile au decis ca sportivul să efectueze restul de pedeapsă în arest la domiciliu, spre disperarea celor care şi-ar fi dorit ca Pistorius să plătească scump pentru că a pus capăt zilelor unei tinere promiţătoare. Apropiaţii lui Pistorius au confirmat eliberarea acestuia, campionul paralimpic reîntâlnindu-se cu familia la locuinţa unchiului său, Arnold Pistorius. Şi autorităţile sud-africane au confirmat informaţia, anunţându-se că Pistorius “a fost pus sub supraveghere corecţională”. Totuşi, sportivul încă nu poate răsufla uşurat. Procurorii de la Parchetul din Pretoria au făcut apel la condamnarea sa iniţială şi vor ca Pistorius să fie judecat pentru “crimă”, nu pentru “ucidere involuntară”. Noul proces va începe pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel. În cazul în care magistraţii dau câştig de cauză procurorilor, Pistorius riscă să stea după gratii cel puţin 15 ani.

Vă reamintim că Oscar Pistorius, de şase ori campion paralimpic, şi-a împuşcat mortal iubita, pe frumoasa Reeva Steenkamp, pe 14 februarie 2013, de Valentine’s Day. Sportivul a susţinut de fiecare dată că a auzit zgomote în baia casei în care locuia, s-a temut că e un hoţ care vrea să-i facă rău şi a tras de patru ori, prin uşă. Rudele tinerei l-au acuzat pe Pistorius că nu a vrut decât să o execute pe Reeva după o dispută pe care cei doi ar fi avut-o. S-a spus chiar că Reeva ar fi vrut să se despartă de sportiv din cauza caracterului său vulcanic, moment în care Pistorius şi-a pierdut minţile şi a trecut la atac.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv