Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:

Primele cazuri de „flurona” (infectare simultană cu gripă și Covid-19) în Ungaria

În Ungaria au fost detectate primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi cu virusul SARS-CoV-2, o combinaţie denumită „flurona”, creată din alăturarea cuvintelor „flue” (gripă în engleză) şi corona, potrivit ziarului online Nepszava.

Laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri de flurona la doi tineri. Totodată, 78% dintre noile cazuri de coronavirus detectate de centru reprezintă infecţii cu noua variantă Omicron.

Potrivit informaţiilor publicate marţi de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă deja 11% dintre noile contagieri la nivel naţional.

În ultimele săptămâni a scăzut numărul noilor cazuri şi al deceselor asociate COVID-19, însă experţii avertizează că în umătoarele săptămâni ar putea avea loc un al cincilea val de contagieri, din cauza răspândirii variantei Omicron.

În ultimele 24 de ore, în această ţară de 9,7 milioane de locuitori au fost detectate 2.429 noi cazuri de COVID-19 şi 83 de decese.

Ungaria a utilizat inclusiv vaccinuri neautorizate de Uniunea Europeană, precum cel chinezesc Sinopharm şi cel rusesc Sputnik V, însă nivelul de vaccinare a stagnat.

Doar 62% din populaţie a fost vaccinată cu schema completă, iar 33% a primit şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

39 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv