Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:
Oamenii nimănui!

Refugiaţii blochează graniţele Europei şi sunt puşi să aştepte în condiţii infernale!

Zeci de mii de imigranţi, majoritatea provenind din Afganistan, Siria sau Irak, îşi caută drumul spre fericire prin inima Bătrânului Continent.

896854

Refugiaţii vor să ajungă în ţările dezvoltate din Uniunea Europeană, dar se lovesc la tot pasul de “porţi închise”. Ţări precum Grecia, Turcia sau Serbia sunt deja suprasaturate de imigranţi. Ungaria a mişcat repede şi şi-a blocat graniţele cu Serbia şi Croaţia, din motive de securitate. În aceste condiţii, imigranţii sunt obligaţi să ocolească prin Slovenia. O rută considerată mai greoaie. Iar cum deasupra Bătrânului Continent s-a instalat deja toamna, condiţiile meteo nefavorabile au transformat marşul refugiaţilor într-unul al disperării. Ultima lovitură încasată de imigranţi s-a înregistrat luni dimineaţa, când li s-a închis fix în nas poarta de la graniţa Croaţiei cu Slovenia. Cele două state nu ajung la un numitor comun în privinţa numărului de imigranţi care să traverseze graniţa de la Sredisce ob Dravi. Croaţia ar veni să trimită zilnic câte 5.000 de imigranţi în Slovenia, în timp ce autorităţile de la Ljubljana nu acceptă mai mult de 1.500 de imigranţi zilnic prin intermediul graniţei amintite, o cifră şi aşa mare dacă ne gândim că Slovenia primeşte zilnic imigranţi şi din Austria. Pe de o parte, Miro Cerar, prim-ministrul Sloveniei, a anunţat că “nu putem primi un număr mare de imigranţi atâta vreme cât nu avem garanţia că ei îşi pot permite continuarea călătoriei”. Pe de altă parte, autorităţile croate se tem că, în curând, nu vor mai avea locuri suficiente pentru găzduirea refugiaţilor. În lipsă de idei, cei în măsură să rezolve această situaţie nu fac decât să prelungească agonia a zeci de mii de persoane obligate să aştepte în frig şi fără hrană culoarea verde a unui “semafor imaginar” care să le ofere accesul spre o viaţă mai bună.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv