Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU, pe tema migranţilor la frontiera Polonia-Belarus

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență, joi, la solicitarea Estonia, Franţa şi Irlanda, pe tema miilor de migranţi care campează în zona împădurită de la frontiera Polonia-Belarus.

Sute de migranți au reușind să treacă de gardul din sârmă ghimpată ridicat de Polonia, astfel că 15.000 de soldaţi au fost aduși să le blocheze accesul.

Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU va avea loc cu uşile închise, au precizat diplomați citați de agențiile de știri internaționale.

Varşovia a acuzat de „terorism de stat” Belarusul susţinut de Rusia.

Europenii reclamă de săptămâni întregi că preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a alimentat criza prin eliberarea de vize migranţilor şi aducându-i la graniţă ca răzbunare pentru sancţiunile europene impuse în urma reprimării opoziţiei belaruse.

„Astfel de situaţii nu ar trebui folosite din motive politice şi să devină o cauză de tensiuni între state”, a declarat miercuri, în cadrul conferinţei de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric.

„Secretarul general (Antonio Guterres) urmăreşte cu îngrijorare situaţia de la graniţa dintre Belarus şi Polonia” şi reaminteşte ”importanţa gestionării problemelor migraţiei şi refugiaţilor în conformitate cu principiile umanitare şi cu dreptul internaţional”, a precizat purtătorul de cuvânt.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv