Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul aprobă OUG privind compensarea cu 50 de bani/litru a preţului carburanţilor scumpiți la 9 lei /

Breaking News:

Revoltele din Kazahstan față de scumpirea gazelor: 2.000 de arestări, Rusia a trimis paraşutişti

Revoltele din Kazahstan, declanșate în 2 ianuarie față de scumpirea gazelor lichefiate – principalul carburant pentru mașini – continuă, joi, cu Armata scoasă pe străzi și operarea a 2.000 de arestări pe străzile din Almatî, după ce autoritățile anunţaseră „’eliminarea” a zeci de protestatari.

De partea forţelor de ordine sunt, până în prezent, 13 morţi, doi poliţiştii fiind găsiţi decapitaţi.

Rusia a trimis în ajutor paraşutişti, în cadrul unei forţe comune de menţinere a păcii a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), la solicitarea preşedintelui kazah Kasîm-Jomart Tokaev.

Secretariatul OTSC a transmis deja că unităţile avansate ale paraşutiştilor ruşi „au început executarea misiunii încredinţate”.

Moscova a anunţat joi că se va consulta cu Kazahstanul şi cu ceilalţi aliaţi ai săi asupra unor posibile măsuri suplimentare pentru sprijinirea ”operaţiunii antiteroriste” în desfăşurare în Kazahstan şi pentru deblocarea infrastructurilor critice ale acestei ţări unde continuă revoltele, transmite Reuters.

‘„Vedem ultimele evenimente petrecute în această ţară prietenă drept o tentativă inspirată din exterior de a submina securitatea şi integritatea statului prin forţă, folosind formaţiuni armate organizate şi instruite”, semnalează într-o declaraţie Ministerul de Externe rus.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv