Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Statele Unite au început vaccinarea anti-COVID a adolescenţilor între 12 şi 15 ani

Vaccinarea împotriva COVID-19 a adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a început, joi, pe tot teritoriul Satelor Unite, numărul persoanelor din această categorie fiind de 17 milioane, informează AFP.

Totodată, toți americanii vaccinați anti-COVID nu mai poartă mască sanitară în aer liber și în spațiile publice.

„Este un nou salt uriaş în lupta noastră împotriva pandemiei’. Vaccinul pentru copiii de 12 până la 15 ani este sigur, eficace, practic, rapid şi gratuit”, a declarat miercuri preşedintele american Joe Biden, încurajându-şi părinţii să-şi vaccineze copiii.

Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat luni vaccinarea adolescenţilor după ce a studiat datele testelor clinice realizate pe circa 2.000 de tineri.

Anumite localităţi au început încă de marţi să vaccineze adolescenţi, dar cea mai mare parte a aşteptat unda verde din partea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din ţară, care a venit miercuri seară.

Vaccinul administrat grupei de vârstă 12-15 ani este acelaşi ca şi în cazul adulţilor, inclusiv în ceea ce priveşte dozajul, iar mulţi vor putea aşadar să se vaccineze în aceleaşi locuri deja amenajate.

Pentru a-i încuraja, autorităţile vor să facă vaccinarea disponibilă şi în alte locuri, în spaţii mult mai practice sau în cabinetele pediatrilor, pe care familiile îi cunosc şi au încredere.

”Facem demersuri ca adolescenţii să poată fi de asemenea vaccinaţi în şcolile lor”, a declarat joi Rochelle Walensky, directoarea CDC.

Adolescenţii dezvoltă în general forme mai puţin grave de COVID-19 în comparaţie cu adulţii, iar vaccinarea acestora nu a fost o prioritate până în prezent. Cu toate acestea, nu sunt la adăpost de contractarea infecţiei şi pot aşadar participa la transmiterea virusului în rândul populaţiei. Imunizarea acestora va contribui la încetinirea ritmului epidemiei.

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv