Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Theresa May a amânat votul din Parlament asupra acordului privind Brexit

Premierul britanic Theresa May i-a anunțat luni pe parlamentarii britanici că amână votul programat pentru marți în Legislativul de la Londra asupra acordului de ieșire din Uniunea Europeană.

„Vom amâna votul prevăzut să aibă loc mâine (marți)”, a spus Theresa May. 

Ea a arătat că deputații britanici continuă să se opună în special soluției găsite pentru a se evita revenirea la o frontieră fizică între regiunea britanică Irlanda de Nord și Republica Irlanda, aşa-numita soluţie de „backstop” (sau „plasă de siguranță”).
 
Theresa May le-a cerut parlamentarilor care nu sunt de acord cu planul de Brexit negociat de guvernul condus de ea să vină cu un acord alternativ
 
„Dacă vreți un al doilea referendum, trebuie să recunoașteți că acest lucru ar duce la divizarea țării. Dacă vreți să rămânem în uniunea vamală, trebuie să recunoașteți că aceasta înseamnă libertatea de mișcare. Dacă vreți un Brexit dur, trebuie să recunoașteți că aceasta ne va aduce multe dezavantaje”, ale-a spus Theresa May parlamentarilor.
 
Premierul a declarat că vrea să viziteze principalii lideri UE și Comisia Europeană înainte de summitul UE de săptămâna aceasta pentru a discuta posibile schimbări în proiectul de acord Brexit pentru a răspunde plângerilor parlamentarilor.
 
Pe de altă parte, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis luni, cu doar o zi înainte de votul decisiv în parlamentul Britanic asupra acordului de Brexit propus de premierul Theresa May și aprobat decei 27 de lideri ai UE, că Marea Britanie poate renunța unilateral la ieșirea din blocul comunitar, adică fără a consulta celelalte state membre. 
Surpriză! CJUE a decis că Marea Britanie poate renunța unilateral la Brexit

”Marea Britanie este liberă să revoce unilateral notificarea intenției sale de retragere din UE. O asemenea revocare, decisă potrivit prevederilor constituționale proprii, ar avea ca efect faptul că Marea Britanie ar rămâne în UE potrivit unor termeni neschimbați în ce privește statutul său de țară membră”, informează CJUE, într-un comunicat transmis luni.

Astfel, acordul semnat de premierul Theresa May și contestat de mai mulți guvernanți, care au și demisionat, precum și de mulți parlamentari, ar fi putut fi ignorat la votul de marți, din Legislativul de la Londra.

Retragerea Marii Britanii din UE, după 44 de ani: Acordul a fost aprobat la Bruxelles
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv