Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

Un avion militar rus a pătruns în spaţiul aerian al Israelului

Ministrul Apărării din Israel, Moshe Yaalon, a anunţat, duminică, faptul că un avion militar rus a pătruns circa 1,6 kilometri în spaţiul aerian al Israelului.

MNT-OFFICIAL-20140617-064-BAP-011.jpg RAF Typhoons

Avionul venea dinspre Siria, iar Yaalon dă asigurări că totul a fost doar o greşeală de pilotaj.

“Un avion rus provenind din Siria a pătruns circa 1,6 kilometri în spaţiul nostru aerian, însă s-a întors imediat în direcţia Siriei. Este vorba se pare de o greşeală de pilotaj”, a afirmat Yaalon.

Anunţul ridică însă multe semne de întrebare, în condiţiile în care vine la doar câteva zile după ce un avion militar rus a fost doborât de armata turcă pentru că ar fi pătruns în spaţiul aerian al acestei ţări.

Pe de altă parte, trebuie remarcat că relaţia dintre Israel şi Rusia este mult mai cordială. “Există o linie de comunicare şi de coordonare pentru a evita neînţelegerile între Israel şi Rusia în Siria, pentru că avioanele ruse nu intenţionează să ne atace, de aceea nu trebuie să reacţionăm în mod automat şi să le doborâm atunci când apare o eroare”, a spus Moshe Yaalon.

Mai mult, trebuie precizat că premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele rus Vladimir Putin au convenit în septembrie în cadrul unei întâlniri la Moscova asupra stabilirii unui mecanism de coordonare a acţiunilor militare ale celor două ţări cu scopul evitării confruntărilor în Siria.

Pe de altă parte, relaţiile dintre Rusia şi Turcia au devenit mai încordate după doborârea avionului rus. Au existat numeroase acuze reciproce, iar ulterior Federaţia Rusă a decis să impună sancţiuni Turciei. Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a comandat nici mai mult, nici mai puţin decât impunerea unui embargo asupra anumitor bunuri importate din Turcia şi interzicerea prelungirii contractelor de muncă ale turcilor care lucrează în Rusia.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv