Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 
Primul bilanț negru: 11 oameni şi-au pierdut viaţa

UPDATE. Atentate teroriste la Bruxelles. Explozii pe Aeroportul ZAVENTEM și la Metrou

UPDATE. Atentate teroriste produse marţi dimineaţa la Bruxelles. Explozii pe Aeroportul ZAVENTEM și la o stație de Metrou. Au fost ucise 32 persoane şi rănite 340.

fum_24736100

 Atentat terorist, marţi dimineaţa, pe Aeroportul Zaventem, din Bruxelles

UPDATE 23 martie: Potrivit ultimului bilanț, atentatele s-au soldat cu 32 de morți și 340 de răniți – dintre care 62 sunt la terapie intensivă.

UPDATE ora 21.oo: Poliția face mai multe percheziții. Procurorul general al Belgiei, Frédéric Van Leew, a precizat că în timpul unei descinderi într-o locuință din Schaerbeek (suburbie a capitalei Bruxelles) a fost găsit un drapel al grupării Stat Islamic și un dispozitiv exploziv ce conține în plus substanțe chimice și cuie.

UPDATE ora 20.10: Poliția a făcut publică o fotografie a unui suspect, cerând ajutorul populației pentru identificarea lui. Este un bărbat îmbrăcat cu o jachetă albă, purtând ochelari și o pălărie neagră, se află în aeroport și împinge un cărucior în care se afla o geantă neagră de mână.

UPDATE 18.00: Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacurile de la Bruxelles.

Bilanțul răniților a ajuns la 230, numărul morților rămânând la 31.

UPDATE ora 15.05: Măsurile de securitate au fost sporite și la Aeroportul Otopeni, dar forțele de ordine sunt îmbrăcate civil, pentru a nu induce panica în pasageri.

Gradul de alertă teroristă în România nu s-a modificat, fiind ”Albastru-precaut”, asigură SRI. 

La Paris, poliția a consolidat securitatea în aeroporturi, gări și pe rețeaua de transport public.

Serviciile olandeze de combatere a terorismului au anunțat înăsprirea măsurilor de securitate în aeroporturile din Olanda, precum și a controalelor la granița cu Belgia.

Aeroportul londonez Gatwick, precum și cele de la Frankfurt și Moscova și-au suplimentat măsurile de securitate antiteroristă.

UPDATE ora 15.00: Bilanțul tragic a urcat la 31 de morți și 136 de răniți.

UPDATE 14.30: Reprezentanţii Universităţii din Bruxelles au anunţat că s-au primit ameninţări în legătură cu prezenţa unui colet suspect în apropiere de campusul Etterbeek. Studenţilor li s-a recomandat să rămână în camere. Accesul spre campus este restricţionat de forţele de ordine.

UPDATE 13.19: O nouă explozie s-a auzit la Bruxelles, într-un parc aflat în apropiere de Palatul Regal. De această dată este vorba despre explozia controlată a unui colet suspect. Parcul fusese evacuat înainte de explozie.

UPDATE ora 13.05: Două persoane au fost arestate de polițiștii belgieni.

UPDATE ora 13.00: Bilanțul a ajuns la 28 de morți – 15 la aeroport și 13 la metrou – și circa 100 de răniți, dintre care 10 grav. Este posibil ca, în următoarele ore, acest bilanț negru să crească.

UPDATE ora 12.50: Sunt cel puțin 21 de morți, potrivit unui bilanț al Pompierilor. ”Există 11 morți pe aeroportul Zaventem„ și „în jur de zece” la stația Maalbeek „unde a avut loc o explozie foarte puternică în metrou”, a spus un purtătar de cuvânt al Pompierilor. 

”La Zaventem au căzut plafoanele false, există dărâmături (…) se poate să găsim alte victime. (…) Majoritatea răniților au fost deja evacuați, situația este destul de haotică”, a adăugat el.

UPDATE 12.47: Preşedintele Franţei, cancelarul Germaniei şi premierul britanic şi-au chemat oamenii de încredere la şedinţe pentru a se stabili paşii care trebuie urmaţi după atentatul de la Bruxelles. S-au luat măsuri de securitate sporite pe cele mai importante aeroporturi din Europa.

UPDATE ora 12.30: Frontierele au fost închise între Belgia și Franța.

UPDATE 12.10: Vladimir Putin condamnă “atacul barbar” de la Bruxelles. Autorităţile belgiene au decis să închidă toate gările din oraş. Niciun tren nu mai intră sau iese din Bruxelles. Pe de altă parte, un procuror local susţine că atacul de la aeroport a fost pus la cale de un sinucigaş, iar Frank Gardner, corespondentul BBC, dă vina pe serviciul de informaţii belgian despre care spune că “încă nu are un sistem de lucru bine pus la punct”. De altfel, Gardner este de părere că un asemenea atac era inevitabil, dar că “succesul” înregistrat este şocant.

UPDATE 11.55: Israelul a suspendat până la miezul nopții toate zborurile dinspre Europa.

UPDATE ora 11.50: ”Autoritățile belgiene au instaurat nivel de alertă gradul 4 – maxim – ”amenințare serioasă și iminentă” la Bruxelles, iar pentru restul teritoriului țării, nivelul 3 — amenințare ‘posibilă și credibilă’ este în vigoare deja și belgian. Toate liniile de tren, metrou și transport în comun, de suprafață și subteran, sunt suspendate, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliție și a mijloacelor specifice de intervenție pe linia protecției civile”, precizează MAE.

Totodată, Aeroportul Zaventem a fost închis iar o parte dintre cursele aeriene aflate deja în aer au fost redirecționate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM – cursa RO 371 (București – Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 9,20 (ora locală).

Cursa TAROM din această după-amiază de la ora 16.50 a fost anulată. De asemenea, Blue Air a anulat cursa dintre Bacău și Bruxelles.

UPDATE 11.15: Autorităţile belgiene au revizuit bilanţul victimelor şi vorbesc acum despre cel puţin 13 morţi şi 35 de răniţi în atentatul de la aeroport. În plus, cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 40 au fost rănite în urma exploziilor de la staţia de metrou Maelbeek. Toate staţiile de metrou din Bruxelles vor fi evacuate şi închise.

UPDATE 10.55: Site-urile de socializare au fost împânzite cu fotografii făcute în Bruxelles. Imaginile sunt grăitoare despre tragedia petrecută în Belgia.

Mii de oameni se aflau în faţa aeroportului, la mai bine de 90 de minute de producerea exploziilor
Mii de oameni se aflau în faţa aeroportului, la mai bine de 90 de minute de producerea exploziilor

Premierul britanic, David Cameron, s-a declarat şocat de cele petrecute la Bruxelles şi a anunţat că Marea Britanie îi va ajuta pe belgieni cu tot ce va putea.

Oamenii blocaţi în subteran, de explozia de la metrou, au fost conduşi pe şine până la staţia următoare
Oamenii blocaţi în subteran, de explozia de la metrou, au fost conduşi pe şine până la staţia următoare

UPDATE 10.37: Guvernul belgian a declarat nivelul maxim de alertă teroristă. Toate cursele care ar fi trebuit să plece dinspre aeroportul din Bruxelles au fost anulate, iar avioanele care urmau să aterizeze vor fi direcţionate către alte aeroporturi. Luana Rednic, fiica lui Mircea Rednic, se afla în zona aeroportului, în momentul în care s-au produs cele două explozii. Fiica tehnicianului de la Dinamo chiar vorbea cu acesta la telefon în momentul în care s-au produs cele două explozii.

UPDATE 10;31:  S-a înregistrat o  nouă explozie la Bruxelles. Explozia a avut loc într-o stație de Metrou din Capitala UE. Polițiștii belgieni au împânzit străzile Capitalei UE.

UPDATE: Martorii susţin că au auzit mai multe scandări în limba arabă şi câteva împuşcături, înainte de producerea celor două explozii. De asemenea, există informaţii conform cărora geniştii ajunşi la faţa locului au descoperit şi alte bombe, semn că teroriştii aveau în plan un atentat de mari dimensiuni.

atac la bruxelles (2)

Două explozii puternice, produse la Terminalul B, au paralizat întreaga activitate. Din primele informaţii, atentatul ar putea fi răspunsul teroriştilor de origine magrebiană la arestarea liderului lor, Salah Abdeslam.

Martorii la exploziile de marţi, de pe aeroportul din Bruxelles, susţin că au auzit două explozii foarte, foarte puternice şi au simţit cum clădirea se mişcă cu ei. Imediat zona a fost umplută de fum şi praf.

Autorităţile belgiene au suspendat traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles. Din păcate, bilanţul provizoriu arată că cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 25 au fost grav rănite.

Şefii aeroportului din Bruxelles au decis evacuarea de urgenţă a întregii clădiri.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv