Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

PARLAMENT: Revenirea la majorarea cu 40% pensiilor, marți la vot în plenul reunit / 

Breaking News:
 

Ursula von der Leyen a fost aleasă, cu un vot strâns, președinte al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a fost aleasă marți seară, în Parlamentul european, cu un vot strâns, în funcția de președinte al Comisiei Europene.

Astfel, candidata PPE a primit 383 voturi, cu doar 9 voturi peste limita minimă de 374, câte ar fi fost necesare pentru a prelua funcția. Împotriva Ursulei von der Leyen au votat 327 de eurodeputați, 22 s-au abținut, iar un vot a fost declarat nul.

În 2014, francezul Jean Claude Juncker a fost ales cu 422 de voturi, cu 39 de voturi mai mult decât succesoarea sa germană.

Votul a fost secret, pe hârtie.

Germana Ursula von der Leyen a fost votată de socialiștii lui Macron și de eurodeputații din Grupul Renew Europe. Cu câteva zile înainte de vot, Dacian Cioloș și Iratxe Garcia, liderii Renew Europe și S&D, i-au trimis scrisori prin care i-au pus condiții ferme în schimbul sprijinului politic.

În discursul său înainte de vot, Ursula von der Leyen a promis marţi, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambiţioase în privinţa acţiunii climatice din partea Comisiei Europene. În acest sens, ea a promis că, în primele 100 de zile de mandat ca preşedinte al executivului comunitar, va propune o legislaţie prin care Europa să devină “primul continent al lumii neutru din punct de vedere al emisiilor la orizontul lui 2050”.

“Vrem multilateralism. Vrem comerţ corect. Apărăm ordinea bazată de reguli. Pentru că ştim că este mai bine pentru noi toţi”, a mai spus Ursula von der Leyen, care vrea instituirea unui salariu minim la nivel european.

Totodată, ea s-a angajat că viitoarea Comisie va fi formată dintr-un număr egal de femei şi de bărbaţi. De la constituirea executivului european în 1958, doar 35 din cei 183 de comisari au fost femei, a amintit von der Leyen: “Reprezentăm jumătate din populaţia noastră. Vrem partea noastră corectă.

27 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv