Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Portocaliu și Galben de furtuni și ploi torențiale în toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Ursula vond der Leyen, prima femeie nominalizată pentru șefia Comisiei Europene, așteaptă votul în PE

Ursula von der Leyen (PPE), prima femeie desemnată de Consiliul European la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, pentru a-l succeda pe Jean-Claude Juncker, așteaptă confirmarea, prin vot, din partea Parlamentului european.

Ursula von der Leyen a fost felicitată, miercuri, de fostul premier britanic Theresa May, care a declarat că Guvernul de la Londra a jucat un rol “constructiv” în cadrul discuţiilor dificile privind pachetul de nominalizări la conducerea instituţiilor cheie ale Uniunii Europene.

“Acesta a fost un pachet susţinut de Marea Britanie şi este în interesul nostru naţional să avem relaţii constructive cu cei care sunt numiţi”, a declarat May, în Camera Comunelor.

Anul trecut, Ursula von der Leyen a declarat, într-un interviu, că “toţi pierdem” din cauza ieşirii Marii Britanii din UE. 

Ursula von der Leyen a anunţat, miercuri seară, că va prezenta în cel mult două săptămâni o “viziune” privind politicile Uniunii Europene pentru următorii cinci ani.

“Am intenţia de a asculta mult, pentru a fi în măsură ca în următoarele 15 zile să dezvolt un dialog cu reprezentanţii Consiliului şi ai Parlamentului UE, o viziune pentru următorii cinci ani pentru Europa”, a declarat Ursula von der Leyen, în prezent ministru al Apărării în Germania.

Ursula von der Leyen s-a deplasat miercuri la Strasbourg, unde se derulează primele reuniuni ale noii legislaturi a Parlamentului UE.

“Aici bate inima democraţiei europene”, a declarat Ursula von der Leyen după o scurtă întrevedere cu politicianul italian David Sassoli, noul preşedinte al Parlamentului European.

Sprijinită de președintele francez Emmanuel Macron, cu care ea a afișat o bună înțelegere la show-ul internațional aviatic de la Bourget în iunie, von der Leyen este apreciată la Paris, în mod special pentru buna cooperare franco-germană pe probleme de apărare.

Ursula von der Leyen este un aliat al cancelarului Angela Merkel, fiind singurul ministru care a făcut parte din toate guvernele conduse de aceasta din 2005 și până acum. Aflată la șefia armatei germane de aproape șase ani, această femeie în vârstă de 60 de ani a fost văzută ca o posibilă succesoare a Angelei Merkel, la șefia CDU și la funcția de cancelar. Însă când conducerea partidului a devenit vacantă numele ei nu a mai fost în cărți, relatează AFP.

Von der Leyen a declarat anul trecut, la alegerile interne de partid, că renunță la candidatura la vârf, preferând să rămână vicepreședinte de partid. Doar 57,5% din voturi au fost în favoarea sa pe această funcție, lucru care demonstrează dizgrația în care a căzut în rândul colegilor din partid.

În timpul mandatului său de ministru al Muncii, aceasta a cultivat imaginea unei persoane implicate la nivel social, a pledat pentru creșterea numărului de centre de îngrijire a copilului, introducerea unei cote de femei în consiliile de conducere ale principalelor companii, pentru căsătoria între persoanele de același sex și un salariu minim la nivel național. Van der Leyen și-a făcut dușmani printre membrii mai tradiționaliști ai partidului și a atras simpatia și admirația celor de stânga.

Ursula Von der Leyen s-a născut și a crescut la Ixelles, Bruxelles, a studiat la Londra și vorbește fluent limbile germană, engleză și franceză. Este medic ginecolog de formație și are 7 copii.

 
14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv