Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Atenție! Atacuri informatice care se folosesc de identitatea vizuală a Poștei Române

Dispeceratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unor atacuri informatice care se folosesc de identitatea vizuală a Poştei Române.

Utilizatorii sunt anunţaţi prin SMS sau prin e-mail despre faptul că urmează să primească un colet, iar pentru a urmări expediţia trebuie să dea click pe un link.


„După ce am observat săptămânile trecute atacuri de tip #phishing / #scam care utilizau imaginea unor firme de curierat, atacatorii au început din nou să se folosească de identitatea vizuală a Companiei Naţionale Poşta Română. Scenariul propus de atacatori este clasic pentru perioada în care ne aflăm: utilizatorul este anunţat prin SMS sau prin e-mail despre faptul că urmează să primească un colet, iar pentru a urmări expediţia trebuie să dea click pe un link. Şi pentru că ne aflăm în perioada în care mulţi dintre noi am făcut achiziţii online, este posibil chiar să aşteptăm sosirea unor colete. Există astfel pericolul ca, din grabă sau neatenţie, să cădem în capcana de a accesa link-uri maliţioase, sau unele care redirecţionează către site-uri de phishing unde suntem îndemnaţi să introducem date sensibile, care vor ajunge astfel în posesia atacatorilor”, semnalează reprezentanţii DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Pentru a se proteja de acest tip de ameninţare online, DNSC recomandă utilizatorilor să evite accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase. “Analizaţi link-urile primite cu o soluţie de securitate, înainte de a face click”, precizează sursa citată.

De asemenea, experţii recomandă evitarea furnizării de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă acestea sunt cerute explicit online.

„Dacă aţi oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luaţi imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului şi monitorizarea tranzacţiilor din cont! Dacă aţi suferit pagube materiale, va trebui să depuneţi o plângere la Poliţie. Totodată, notificaţi Directoratul la telefon 1911 sau pe mail la alerts@dnsc.ro”, transmit experţii în securitate cibernetică.

Pentru a identifica tenativele de fraudă online, specialiştii DNSC recomandă consultarea site-ului https://sigurantaonline.ro

8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv