Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Câte minivacanțe vor avea românii în 2023 și ce trenduri sunt în turism

Românii care se vor bucura de mai multe minivacanțe, în 2023, față de ultimii ani, deoarece zilele libere legale nu pică în weekend, iar trendul călătoriilor în țară va continua, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Brașov

Dacă, anul trecut, 26% dintre rezervări au fost realizate cu mai mult de 30 de zile înainte de data plecării, în 2023 procentul a crescut la 37%.

Cei care lucrează în sistemul de stat vor avea trei zile libere în plus, pe lângă cele 15 deja oferite prin lege, pentru a se crea punte între sărbători și weekend. Măsura fost confirmată deja și de Guvern, astfel că bugetarii pot începe să își facă planuri de vacanță. 

După ce și-au început anul cu o minivacanță, dat fiind că au primit liber și în ziua de luni, 23 ianuarie, pentru a se face punte de Ziua Unirii Principatelor Române, bugetarii fac deja planuri pentru următoarele sejururi în țară. Chiar și cei care lucrează în mediul privat vor putea profita de zilele libere legale, mai ales că mulți își iau o zi sau două de concediu pentru a lega sărbătorile de weekend și a se bucura de un binemeritat concediu. 

Următoarea minivacanță va avea loc de Paște, când toți salariații vor avea libere zilele de vineri, 14 aprilie, și luni, 17 aprilie. Ziua Muncii, sărbătorită pe 1 Mai, care anul acesta pică într-o luni, va fi o nouă ocazie pentru românii care vor să facă o excursie prin țară. Cea mai generoasă minivacanță se întâmplă de Ziua Copilului și de Rusalii, când bugetarii vor avea cinci zile libere, pentru că 1 iunie (joi) și 5 iunie (luni, a doua zi de Rusalii) sunt sărbători legale, iar Guvernul a dat liber și vineri, 2 iunie.

O minivacanță de patru zile va fi și în plin sezon estival, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care are loc marți, 15 august, motiv pentru care și ziua de luni, 14 august, a fost decretată zi liberă. Ultimele minivacanțe de patru zile din 2023 vor avea loc la final de an: 30 noiembrie-3 decembrie (cu ocazia Sfântului Andrei și a Zilei Naționale) și 23-26 decembrie (cu ocazia Crăciunului). 

Rezervări early booking 

Conform Travelminit.ro, în ianuarie anul trecut, 26% dintre rezervări au fost realizate cu mai mult de 30 de zile înainte de data plecării, în timp ce anul acesta, în ianuarie, procentul de rezervări cu mai mult de o lună înainte e de 37%. Turiștii sunt mai confortabili acum să își facă planuri pe termen lung, se ocupă de planificarea vacanței din timp, astfel că pe platformă există deja rezervări pentru sezonul estival. Avantajele sunt, în primul rând, varietatea opțiunilor de cazare din care poți alege și prețurile mai mici. De asemenea, rezervările early booking îți oferă și timpul necesar pentru a-ți planifica mai bine vacanță: poți să te documentezi mai bine cu privire la ce dorești să faci sau să explorezi la destinație, care sunt atracțiile principale, cum ar trebui să îți pregătești bagajul etc. 

Altfel spus, acum este momentul ideal pentru a face rezervări pentru minivacanța de Paște sau pentru sejurul de vară la mare, mai ales că încă există multe locuri disponibile la prețuri accesibile. 

Noile destinații-hit ale României

Un prim aspect interesant este legat de sezonul estival: anul trecut, în rândul turiștilor Travelminit, stațiunile montane au fost mai căutate decât cele de pe litoral, așa că rămâne de văzut care va fi cea mai populară destinație a verii. În același timp, merită precizat și faptul că vor începe să fie încărcate și cardurile de vacanță, exact la timp pentru debutul sezonului estival, utilizarea acestora fiind un important stimul pentru turismul intern.

De asemenea, este esențial să analizăm ce își doresc acum românii de la vacanțele lor. Autenticitatea este termenul care va defini cel mai bine vacanțele în România din 2023, mai ales că turiștii își doresc acum o reîntoarcere la tradiții, la poveștile de odinioară. Tot mai multe sate românești ajung în atenția turiștilor, care vor să redescopere simplitatea traiului de înainte, obiceiurile rurale. Printre ele se numără Viscri, Biertan, Meșendorf, Criț și alte sate săsești din zonă, recunoscute atât pentru bisericile fortificate, declarate monumente istorice, cât și pentru bucătăria tradițională. Foarte populare sunt și destinațiile din nordul țării, în special din zona Maramureșului și a Bucovinei, cum sunt Ciocănești, Rohia sau Lăpuș. 

În ceea ce privește tipul de cazare, anul acesta, rămân la mare căutare hotelurile, pensiunile și unitățile care oferă diferite facilități și servicii de relaxare în pachetul de cazare. Turiștii își doresc acum mai mult decât o simplă cazare și vor să se bucure de cât mai multe experiențe și servicii pe parcursul sejurului lor. 

În continuare vor fi populare city-break-urile în România, în special în anumite perioade ale anului, în care aceste sejururi de 3-4 zile în marile orașe sunt perfecte pentru o pauză de relaxare. În topul listei se află Brașovul, Sibiul, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara, orașe care oferă numeroase activități pentru turiștii care poposesc în ele pe timpul weekendului.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv