Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Ciucă s-a întâlnit cu vicepreședintele Google: „Digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi dimineață, cu vicepreședintele Google, Karan Bhatia, iar la finalul discuțiilor a declarat ceea ce știe toată lumea: că „digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a evidenţiat rolul important al României în regiune, ca pilon de stabilitate, atât în interiorul NATO, cât şi UE.

„Digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei, care va transforma infrastructura administrativă într-una mai bună şi mai eficientă. Totodată, digitalizarea va facilita tranziţia ţării noastre către o economie mai sigură, dinamică şi bazată pe date, aliniată cu direcţiile strategice europene. Întărirea prezenţei Google în România şi dezvoltarea sa locală vor contribui la consolidarea parteneriatului transatlantic şi la dinamizarea proceselor de cercetare-dezvoltare din ţara noastră. Apreciem sprijinul oferit de Google în lupta cu ameninţările cibernetice şi dezinformarea online. Accesul la serviciile digitale şi aplicaţiile lor concrete depind de capacitatea utilizatorilor de a le valorifica, în acest sens fiind necesare eforturi susţinute de educaţie digitală”, a declarat premierul.

Principalele teme discutate fiind consecinţele agresiunii militare ruse din Ucraina, ameninţările în domeniul securităţii cibernetice şi legate de dezinformare, transformarea digitală a României şi importanţa parteneriatului transatlantic.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv