Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

Concert Sorin Zlat Trio și lectură Svetlana Cârstean în Stagiunea „Eufonii” la MNLR

Stagiunea de jazz și literatură „Eufonii la MNLR” va continua sâmbătă, 2 martie 2019, de la ora 18:00 printr-un nou concert-eveniment, invitați fiind membrii formației Sorin Zlat Trio, unul dintre band-urile de referință ale jazz-ului autohton. Alături de ei va fi scriitoarea Svetlana Cârsteancare va citi din cele mai recente scrieri.


Stagiunea „Eufonii la MNLR” este un proiect al UCIMR inițiat cu scopul de a promova creativitatea autorilor români de jazz și literatură, desfășurându-se în perioada februarie – aprilie în spațiul emblematic al Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, aproape de Biserica Albă). Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, rezervarea fiind esențială. RSVP la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Concertul face parte din proiectul ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Sorin Zlat

Sorin Zlat este primul pianist străin care reușește să cucerească râvnitul premiu “The Great American Jazz Piano Competition”, considerat cel mai prestigios concurs de pian solo din SUA cu o tradiție de peste 30 de ani, Sorin devenind astfel și primul român care primește un premiu de o asemenea anvergură.

Artistul va concerta sâmbătă la pian alături de Mihaela Alexa – voce și Michael Acker – contrabas, parte din unul dintre cele mai longevive trupe de jazz din România – Sorin Zlat Trio și Sorin Zlat Quartet – care a sărbătorit recent 10 ani de la fondare.

Cei trei artiști, cu o bogată experiență pe scenele naționale și internaționale, vor aborda un program format din standarde jazz reinterpretate în manieră proprie, dar și lucrări noi compuse pentru albumul „Body & Soul” care a fost lansat de curând.

Svetlana Cârstean este poetă și traducătoare. A debutat în anul 1994, în cadrul volumului colectiv Tablou de familie, alături de T.O. Bobe, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, Sorin Gherguț și Cezar Paul-Bădescu. Volumul de debut individual, Floarea de menghină, a apărut în anul 2008, iar în 2013 a fost publicat în Suedia la Editura Rámus, în traducerea poetei suedeze Athena Farrokhzad. Poemele sale au fost traduse în numeroase limbi. A lansat în anul 2015 volumulGravitatie, la Editura Trei. În aprilie 2016, volumul Trado, scris împreună cu Athena Farrokhzad, a fost lansat in Suedia, de Editura Albert Bonnier în colaborare cu Editura Rámus.

Următorul eveniment al Stagiunii „Eufonii la MNLR” va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 19:00 și va marca aniversarea scriitorului Alexandru Macedonski. Va concerta Koszika alături de Szasz Csaba la chitară, iar lectura va aparține Irinei Macedonski, stră-strănepoata lui Alexandru Macedonski.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv