Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Portocaliu și Galben de furtuni și ploi torențiale în toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Cu autocarul la Veliko Târnovo – alegere ideală pentru o minivacanță la doar 200 de km de București

Românii pot petrece o minivacanță într-o destinație celebră la sud de Dunăre, la numai 200 de km de București: Veliko Târnovo, oraș medieval autentic din Bulgaria.

Orașul Țarilor, așa cum mai este denumit, este o destinație în care vă puteți relaxa câteva zile. 

Dacă vreți să vă bucurați de o călătorie rapidă și fără griji, puteți opta pentru autocarele verzi FlixBus, care operează zilnic două curse directe spre Veliko Târnovo.

Un oraș ce respiră istorie și cultură

Zona oferă câte ceva pentru toată lumea. O plimbare pe străduțele în trepte printre casele din piatră și priveliștea care se deschide din oraș spre râu este cel mai bun mod de a explora acest orașel boem ce respiră istorie și cultură.

La fiecare colț de stradă veți da peste câte o panoramă neașteptată. Un loc unde puteți face fotografii perfecte pentru Instagram? Încercați faimosul pod Stambolov care traversează râul Iantra și oferă o vedere minunată asupra dealurile iconice din Veliko Târnovo. Construit în 1892, este unul dintre primele poduri din oțel construite în Balcani.

Fortăreața Țareveț, care datează din secolul al XII-lea, este unul dintre cele mai importante monumente medievale din Bulgaria și principalul punct de atracție turistică din zonă. În jurul fortăreței se mai află muzee, câteva biserici cu picturi murale și o galerie de artă, o locație impresionantă, situată în capătul unei curbe sinuoase a râului Iantra.

Restaurante cu o priveliște de neuitat

Numeroasele restaurante amplasate pe strada principală a orașului, strada Stefan Stambolov, oferă prilejul unor mese delicioase, dar și o panoramă de neuitat. Potrivit Tripadvisor, unul dintre restaurantele favourite ale turiștilor este Shtastliveca, unde puteți degusta preparate tradiționale bulgărești precum salata shopska, vinete umplute sau diferite tipuri de carne la grătar. În aceeași zonă, o mulțime de cafenele cochete bulgărești, grecești și albaneze vă așteaptă să le treceți pragul.

O drumeție scurtă de vară

Orasul Arbanasi, care se află la mai puțin de 10 kilometri distanță de Veliko Târnovo este apreciat pentru aerul pitoresc și o bună oportunitate pentru o scurtă drumeție. Situat pe o colină, Arbanasi oferă o priveliște frumoasă asupra orașului Veliko Târnovo și a cetății Țareveț.

Veliko Târnovo oferă turiștilor un mix inedit de vechi și nou, într-o atmosferă boemă ce merită din plin explorat.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv