Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Dem Rădulescu, George Constantin, Ștefan Bănică și Dinu Manolache, stele pe Aleea Celebrităților – galerie foto

De Ziua Mondială a Teatrului, Dem Rădulescu, George Constantin, Ștefan Bănică și Dinu Manolache au primit postum câte o stea pe “Aleea Celebrităților” din Piața Timpului (Cocor) și Placheta Orașului București, în semn de recunoaștere și prețuire pentru întreaga lor activitate în domeniul teatrului și filmului.

stele actori

Decernarea s-a făcut în prezenţa primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, în prezența fiilor și fiicelor celor omagiați, la rândul lor actori, iar maestru de ceremonii a fost George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis.

Astfel, au fost prezenți Irina Rădulescu, Ștefan Bănică jr – care a venit cu fiul, Mihai Constantin – tot cu fiul, Ilinca Manolache – cu mama, actrița Rodica Negrea.

mihai si matei constantin stea-radio romania
Mihai și Matei Constantin – sursă foto: Radio România

”Bucuria şi onoarea de a continua ceea ce au fost aceşti mari actori se află aici, prin copiii lor, care cu dăruire, ne încântă de fiecare dată când apar pe scenele teatrului românesc”, a spus George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

”Stelele cu numele lor de pe Aleea Celebrităților vor fi de acum încolo un prilej pentru cetățenii care trec pe aici de a lua o pauză și a face o călătorie prin amintirile care îi leagă de acești mari artiști”, a adăugat, la rândul său, primarul general interimar Răzvan Sava.

radulescu
Irina Rădulescu – sursă foto: Facebook George Ivașcu

Dem Rădulescu a fost omagiat de academicianul Răzvan Theodorescu: ”(…) Îmi amintesc şi acum de acele seri îngheţate din Bucureşti, în care nimic nu circula, în care era frig în apartamente şi Bibanu’ venea şi ne încânta pe noi, câţiva prieteni, cu tot ce avea de spus. L-am văzut cu două zile înainte să plece dintre noi, era plin de speranţă, avea un cuvânt de umor pentru tot ce se întâmplă în această ţară, un cuvânt de râsu-plânsu şi de umor pentru România. Ne iubea pe toţi şi noi îl iubeam pe el. Fie ca amintirea lui să dăinuie şi printr-o asemenea stea, şi prin fiica lui, Irina”.

Irina Rădulescu, fiica lui Dem Rădulescu a spus: “Pentru mine, din anul 2000, tatăl meu are o stea pe cer şi mă bucur că acum are şi proiecţia ei pe pământ.”

malaele
Horațiu Mălăele – sursă foto: Facebook George Ivașcu

Horaţiu Mălăele a evocat un episod comic pe care l-a trăit cu actorul George Constantin: “Îmi aduc aminte, demult, în primăvara ambiţiilor mele, că ne-am certat atât de rău, eu şi George, încât a trebuit să intervină întreg teatrul să ne despartă. Ca să ne putem da seama că suntem inseparabili, legând o prietenie ce avea să dureze până la prematura lui dispariţie. Şi-mi mai aduc aminte de actorii care treceau prin faţa cabinei lui George şi-l salutau şoptit, impresionaţi de personalitatea actorului în repaus, iar unii dintre ei, mai în glumă, mai în serios, îi sărutau mâna, pentru că atunci, pe vremea marilor ambiţii, când lehamitea era un cuvânt risipit prin dicţionare, el, George Constantin era patriarhul teatrului românesc. Salut această stelară răstignire în piatră a unuia dintre cei mai mari actori pe care i-a avut românimea”.

stela popescu, stefan banica, mihai constantin
Stela Popescu – sursă foto: Facebook George Ivașcu

Despre Ştefan Bănică a vorbit “cu dor”, Stela Popescu: “Am lucrat cu el, am muncit cu el, era un camarad şi un familist extraordinar şi ca să nu fim trişti, pentru că toţi aţi crezut că partenerii mei mi-au fost şi soţi, nu este adevărat, Ştefan mi-a fost ca un frate. Eu îl numeam «câinele grădinarului». Ştiţi de ce? Nu ştiţi povestea. Câinele grădinarului nu lasă pe nimeni să se atingă de nimic, dar nici el n-o face. Aţi înţeles, da? Cea mai mare fericire a lui Ştefan era Ştefănel şi succesul lui îi asigură, acolo sus, liniştea şi bucuria că a lăsat în urmă putere, valoare şi dragoste”.

banica si fiul

Ştefan Bănică jr. a venit la ceremonie cu ochelari de soare, ca să-și ascundă emoţia:”Tatăl meu, chiar dacă primeşte o stea, a fost de mult o stea şi rămâne o stea în viaţa mea şi-n influenţă asupra profesiei mele”.

Virginia Mirea, actriţă la Teatrul de Comedie l-a omagiat cu lacrimi în ochi pe actorul Dinu Manolache: “(…) Dinu şi-a făcut meseria cu o mare pasiune, cu o imensă plăcere pe scenă. Fusese studentul lui Octavian Cotescu şi apoi, asistentul lui Dem Rădulescu. A fost un om bun şi un actor strălucit. Acum cred, ne priveşte de undeva şi râde de cum nişte oameni în toată firea se agită în jurul unei steluţe desenate pe asfalt”.

rodica negrea
Ilinca Manolache și Rodica Negrea – sursă foto: Facebook George Ivașcu

Actriţa Ilinca Manolache, fiica lui Dinu Manolache, a citit tremurând de emoţie o poezie pe care tatăl ei i-a scris-o când avea doi ani, în 1987. Se numeşte «Floare de micsunea»: «Vreau pentru fetiţa mea, o floare de micşunea/ Ninsă toată doar de stele şi de gândurile mele/ Toate numai pentru ea, floarea mea de micşunea/ Vreau un soare să-ncălzească, tot ce-i frig şi ce e iască/ Să fie cald şi lumină, floricele de sulfină/ Numai zile bune-aş vrea, tot pentru fetiţa mea/ Vreau pentru fetiţa mea, flori o mie şi ceva/ Că să ningă cu petale, să i se aştearnă-n cale/ Cerurile fără nori şi tot flori şi flori şi flori”.

stele actori, george constantin, manolache, radulescu, banica
sursă foto: Facebook George Ivașcu
5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv