Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Șeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, Marinel Gașpar, a fost arestat preventiv după ce a fost prins când lua mită / POLITICĂ: Camera Deputaților a adoptat Legea de creștere a lefurilor pentru aleșii locali / Penalii Costel Alexe și Mihai Chirica de la Iași, judecați pentru corupție, vor primi și ei indemnizații mărite, până la sentința definitivă / 

Breaking News:

Doi români croiesc o reţea globală care va aduce la un loc Facebook, Google şi forumurile

Eduard Totok și Roxana Nistor, doi tineri din Timișoara, lucrează de un an la un site – Destiny – care va fi nu doar o platformă de socializare, ci şi un motor de căutare şi un robot cu inteligență artificială de răspuns la orice curiozitate a utilizatorilor, potrivit digi24. 

facebook-digi24
Sursă foto: digi24

„Diferența între Facebook, Google sau Twitter este că avem rețeaua de socializare introdusă în sistemul respectiv, dar le și combinăm într-o megarețea globală, în care ai acces la toate informațiile din fiecare țară din domeniul în care te interesează”, declară Eduard Totok, inițiatorul proiectului.

Ideea celor doi le-a venit pe băncile facultăţii şi au pus-o în practică atunci când au găsit sponsorizări. La proiect lucrează 30 de oameni din România şi Germania.

„Poți vizualiza orice obiect 3D din lumea tridimensională în browser și îl poţi transforma într-un obiect palpabil, rotativ, pentru oameni”, declară Kai Niklas, director deCode, expert webGL, potrivit digi24. 

La rândul său, Silviu Novac, programator, spune că „pe medicină vrem să creăm un corp uman 3D pe care omul poate să vadă țesuturile lui și tot ce îl interesează”.

În total, 80 de domenii – de la turism, la fotografie sau gătit – vor rula pe ecran. Va exista şi o regula de bază însă: oricine are un cont poate selecta doar trei domenii unde poate face comentarii. Explicaţia e simplă: nu oricine își va da cu părerea despre orice, aşa cum se întâmplă acum în online.

Roxana Nistor, inițiatoarea proiectului: „Asta încearcă Destiny să facă, să nu ofere informație greșită. De aceea am dezvoltat și ideea de Ranks, ca userii să fie notați într-un fel.”

Cu alte cuvinte, va exista și butonul de Dislike, pe forum-ul activ, unde vor putea fi căutate informaţii din orice domeniu.

Tinerii din Timișora au investit până acum 60.000 euro pentru a schimba destinul online-ului şi vor să îşi lanseze proiectul pe Kickstarter – un site care spijină inovaţiile de orice gen. Dacă vor reuşi să obţină o finanţare de 250.000 euro, site-ul imaginat de ei va fi lansat în vara anului viitor.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv