Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

„Două Lozuri” în Parcul Circului, în deschiderea Festivalului IEI – IEsc

Cea de-a treia ediție a Festivalului Iei – IEsc, ce va avea loc în perioada 23 – 25 iunie în Parcul Circului din București va fi deschisă de proiecția filmului românesc „Două Lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, la finalul căreia cei prezenți vor putea asista la o dezbatere alături de criticul de film Ileana Bîrsan și invitații săi.

Muzica tradițională reinterpretată se va auzi pe scena festivalului în toate cele trei zile,  în cadrul unor concerte speciale, oferite deMaria Răducanu, Robin and the Backstabbers, Mara, Argatu’, romaN și Moș Martin, Gojira & Planet H, Danaga și K-LU.

Atelierele dedicate învățării meșteșugurilor românești și a tehnicilor transmise din generație în generație împărtășesc tainele țesutului, pirogravurii pe lemn, cusutului motivelor tradiționale sau picturii pe textil, fie oferă posibilitatea creării unor accesorii tradiționale prin tehnica împletirii.

Asociația D’Avent vine la IEsc să ne împărtășească din experiența celor 6 ani în proiectul reciclarecreativă. Activitatea lor combină două elemente importante: exprimarea artistică şi conştientizarea ecologică, aducând la Festivalul Iei arta urbană şi respectul față de mediu.

Ateliere: Pirogravură cu motive tradiționale pe accesorii din lemn, Desene 3D – peisaje românești, Costume populare în miniatură, Bunicii mei – portrete de bunici, Flori din cofrag de ouă, Tablou de vară din materiale reciclate, Genți și portofele din hârtie, Flori de vară – margarete pe paie.

Karusello ne invită și în această ediție la sesiuni de reciclare creativă a obiectelor și a materialelor, prin tehnici folosite în trecut de strămoșii noștri și prin folosirea motivelor populare. Aceștia vor susține ateliere cu tematici diverse, pentru a promova și a transmite mai departe frumusețea artei autohtone.

Ateliere: Atelier de pictură pe textil, Atelier de ciucurit, Atelier de cusut pe lemn, Atelier de propsuri cu motive tradiționale, Atelier de țesut la gherghef.

Șezătoarea Urbană ne este alături pentru al treilea an consecutiv cu activități ce urmăresc integrarea elementelor culturii tradiționale în contemporaneitate. Atelierele se adresează persoanelor de toate vârstele și ne îndeamnă să redescoperim elementele culturii tradiționale românești.

Ateliere: Atelier de țesut, Atelier de cusut motive tradiționale, Atelier de împletit coronițe din flori.

Trainerii de la Atelier Dumitru ne propun o ecoterapie prin flori! „Grădina românească, grădina bunicilor” vizează descoperirea acelor plante și elemente rustice care au inspirat de-a lungul timpului cusăturile de pe IA românească.

Pe timp de zi, copiii vor planta flori ce amintesc de grădina bunicilor, colorate și vesele, în recipiente ecofriendly (buturugi, conuri de înghețată, borcănașe reciclate), asortate cu pietre, sfoară și scoarță de copac.

Seara este dedicată adulților care iubesc folclorul și care sunt mândri de IA românească. Aceștia își pot testa creativitatea prin realizarea unor aranjamente din flori, bazate pe desene ce integrează motive tradiționale românești din zonele importante ale țării.

Astfel, prin intermediul activităților desfășurate, IEsc propune valorificarea artei populare autohtone, încurajând, totodată, integrarea simbolurilor tradiționale românești în cultura modernă.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv