Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Harta României de la 1919. Concert KRiSPER în Stagiunea „Cartografii sonore”

Concertele Stagiunii „Cartografii sonore” continuă, prin programul de toamnă, cu un eveniment special marți, 2 octombrie, de la ora 18:00 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (Strada Londra nr. 39), parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR.

Evenimentul va fi dedicat hărții „României Mari cu noile frontiere admise la Congresul de la Paris” apărută în anul 1919, iar cuvântul înainte va aparține muzeografei Despina Hașegan.

Publicul este invitat să redescopere această hartă istorică ce va căptăta, cu acest prilej, o „textură sonoră” inedită de jazz, rock și pop prin concertul susținut de KRiSPER. În virtutea ideii că vechiul și noul și-au găsit loc dintotdeauna în structura culturii și societății românești de-a lungul timpurilor, concertul va fi susținut de una dintre cele mai recente formule de jazz fusion din România.

Vor concerta: Adi Stoenescu: – pian electric, efx, Alexandru Badea – percuție, Harvis Cuni Padron – trompetă, efx, Michael Acker – bass, efx, Alex Arcuș – sax, efx, cinci muzicieni cu o bogată experiență concertistică pe scenele de jazz din România.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin înscriere în prealabil pe site-ul muzeului:

http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/cartografii-sonore-harta-romaniei-mari-cu-noile-frontiere-admise-de-congresul-de-la-paris/
 
Despre harta „România Mare cu noile frontiere admise de Congresul de la Paris”
Constatin Teodorescu, Vasile Meruţiu, Bucureşti, 1919;
 
Harta a fost întocmită în 1919, la scurt timp după încheierea Primului Război Mondial, de către generalul Constantin Teodorescu și profesorul dr. Vasile Meruțiu.
 
Pe hartă, graniţele sunt trasate în unele zone cu o linie punctată; în colţuri apar planurile câtorva oraşe importante din provinciile istorice românești care, după momentul 1 Decembrie 1918, ajunseseră să fie unificate în România Mare. 
 
Pentru completarea experienței, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri Sarica Niculițel din podișul Dobrogei, regiune care avea un statut cu totul special și în vremea României Mari.

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din programul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a celebra Centenarul României.

”100 de ani în 100 de concerte” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și, de asemenea, este o acțiune culturală finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale. 

Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

După succesul primelor evenimente, organizatorii promit în continuare să aducă în atenția publicului o nouă perspectivă, inedită, asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

Despre Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi este singura instituţie culturală cu acest specific din România și printre puținele din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 750 de hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal regiunile române dar și țările Europei și alte continente. Nucleul central al colecției îl constituie donația familiei Adrian și Daniela Năstase din anul 2003, an în care a fost inaugurat Muzeul.

Găzduit într-o clădire construită în perioada interbelică, într-un stil ce aduce aminte de palatele venețiene de secol XV, MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor și un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii.

Despre UCIMR

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv