Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu premier și cere PNL să desemneze altă persoană /  Ședința coaliției la guvernare are loc luni /

Breaking News:

Plăți utilizând numărul de telefon în locul codului IBAN, permise de două bănci

Începând de joi, 18 martie, clienții Băncii Transilvania și ai CEC Bank pot iniția plăți între două conturi deschise la aceste bănci, utilizând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului plății.
 
Totul, prin intermediul serviciului AliasPay, dezvoltat și pus la dispoziție comunității bancare de către TRANSFOND.
 
Sistemul central AliasPay este disponibil 24/7/365. Consumatorii finali de servicii financiare din România vor putea utiliza AliasPay în măsura în care băncile la care au cont (furnizorii de servicii de plată) participă la acest serviciu, potrivit unui comunicat.
 
 
Până în acest moment au existat soluții de plată cu utilizarea numărului de telefon mobil în locul IBAN-ului doar ca serviciu intrabancar (ambii clienți participanți la o plată au contul în aceeași bancă).
 
AliasPay extinde posibilitatea de a plăti folosind numărul de mobil și între conturile a două bănci diferite, oricare ar fi acestea (interbancar) – atât timp cât respectivele bănci participă la AliasPay, acesta fiind principalul avantaj al soluției pentru inițiatorii de plăți, precum și un diferențiator puternic față de alte opțiuni din piață.
 
Pentru a deveni beneficiar al unor plăți prin AliasPay, orice client al unei bănci participante trebuie să își activeze mai întâi acest serviciu. Prin abonarea la AliasPay, datele alias-ului se transmit către TRANSFOND, astfel încât din acel moment clientul va putea primi sume în cont simplu, pe baza numărului său de telefon utilizat pentru inițierea plății de către orice client al unei bănci participante.
 
Libertatea de a plăti către orice cont al unui client înrolat în AliasPay este dublată de ușurința inițierii unei plăți pe baza contactelor din agenda telefonică și a altor numere de telefon înrolate în serviciu. Se poate face astfel o plată fără a fi necesară cunoașterea codului IBAN al destinatarul ei, fără a fi necesar un card, doar în baza unui număr de telefon.
 
Plata de tip AliasPay se inițiază prin intermediul platformei de mobile banking sau a altor aplicații de plată și poate fi o plată tradițională (transfer credit „normal” sau „urgent”) sau o plată instant (SCT Inst), în funcție de opțiunea de implementare a serviciului în cadrul fiecărei bănci și de alegerea de moment a clientului.
 
Contul atașat unui alias va fi creditat de către banca beneficiarului și interogat de către banca inițiatorului unei plăți. Serviciul are la bază schema Asociației Române a Băncilor, adoptată și adaptată după schema similară a Consiliului European al Plăților, valabilă pe tot teritoriul Uniunii Europene, pentru plăți în euro.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv