Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

Alegeri parlamentare: Primele urne de vot s-au deschis vineri seara în străinătate / Peste 740.000 de români din diaspora sunt așteptați două zile la scrutin / În țară sunt peste 18 milioane de alegători / Se votează numai duminică, între orele 7.00 – 21.00 / CORONAVIRUS: Starea de alertă va fi prelungită până la mijlocul lui ianuarie 2021 / Arafat: „E clar că măsurile vor continua” /

Breaking News:
 

Rezultatele la testele Covid-19, direct prin aplicația Corona-Forms

Ministerul Sănătății, Institutul Naţional de Sănătate Publică și Serviciul de Telecomunicații Speciale au actualizat platforma informatică de centralizare a datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele testate primesc prin SMS (de pe numărul 1863) și e-mail generate prin intermediul aplicației informatice Corona-Forms, rezultatele probelor.

În cazul în care, pentru o persoană testată nu există date relevante de contact, responsabilitatea transmiterii rezultatului revine entității care a dispus recoltarea, respectiv cele la care s-a efectuat testarea.

„Noua funcționalitate permite o monitorizare medicală a cazurilor confirmate, pe baza informațiilor introduse în aplicație de instituțiile prevăzute în Ordinul ministrului Sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2”, a anunțat Ministerul Sănătății, miercuri, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, în perioada următoare, din aplicație se vor genera rapoarte medicale care vor fi transmise prin e-mail, persoanelor testate și medicilor de familie, pentru a lua pacienții în evidență.

În funcție de rezultatul testelor efectuate, exista 3 tipuri de mesaje text și e-mail-uri care sunt transmise de către aplicația Corona-Forms către persoanele testate sau la medicul de familie. Acestea cuprind informații privind rezultatul testelor efectuate, măsurile pe care persoana respectivă trebuie să le ia în funcție de aceste rezultate, precum și informarea medicului de familie cu privire la situația persoanei din listă.

De asemenea, deciziile emise de DSP pentru obținerea certificatelor medicale vor fi transmise prin intermediul sistemului informatic, nemaifiind necesară contactarea DSP-ului.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv