Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

Sistem național de management al incidentelor de securitate cibernetică. Programe la nivel universitar

Guvernul Ciucă a stabilit, prin HG 1.321/2021, publicată luni în Monitorul Oficial nr. 2/2022, noua Strategie de securitate cibernetică a României și pentru perioada 2022 – 2027 și planul de implementare a acesteia.
 

Pentru început, vor fi întocmite și distribuite seturi de recomandări legate de politici și măsuri de securitate cibernetică, în concordanță cu nivelul amenințării cibernetice și cu trendul rapid de dezvoltare a tehnologiilor.Ulterior, va fi realizat un sistem de management centralizat al incidentelor de securitate cibernetică înregistrate la nivel național. Totodată, va fi stabilit un set clar de criterii tehnice și non-tehnice de verificare, inclusiv prin raportare la aspecte ce țin de securitatea națională.

Concomitent, vor fi dezvoltate și implementate programe de studii de securitate cibernetică la nivel preuniversitar, universitar și postuniversitar. De asemenea, va fi susținută integrarea pe piața muncii a studenților și absolvenților de studii în domeniul securității cibernetice.

Vor fi organizate exerciții naționale cu aplicabilitate practică ridicată.

Printr-un act normativ, se va stabili ca o parte din bugetul fiecărei entități publice să fie alocat pentru asigurarea securității cibernetice.

Anexele 1 și 2 ale HG 1.321/2021 pot fi vizualizate aici:

https://www.monitoruloficial.ro/Monitorul-Oficial–PI–2Bis–2022.html

Prin noul act normativ a fost abrogată vechea HG nr. 271/2013.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv