Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 

Valentine’s Day în 2020: Sfaturi pentru o relație sănătoasă la distanță

Studiile arată că relațiile la distanța pot fi o experiență pozitivă, iar cum suntem în prag de Ziua Îndrăgostiților, FlixBus a apelat la un expert în relații, pentru recomandări despre cum pot astfel de cupluri să își consolideze conexiunea emoțională în timp ce sunt departe unul de altul.

Potrivit unui studiu derulat de KIROO, relațiile la distanță au o rată de succes de 58%. Mai mult, 55% dintre respondenți au răspuns că timpul petrecut departe unul de celălalt i-a ajutat să se apropie mai mult, iar 81% consideră că distanța face momentele petrecute împreună mai speciale. 

Dr.Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu și love coach din München împărtășește cu FlixBus cum puteți menține vie flacăra în relație când sunteți la kilometri distanță unul de celălalt.

  1. Comunicarea este esențială

În momentul în care nu vă vedeți cu partenerul suficient de des, este foarte important să aveți o comunicare constantă și echilibrată. Obiceiuri comune, cum ar fi mesajele de noapte bună sau telefoane regulate ajută foarte mult la crearea unui sentiment de apropiere. Însă, sunt unele zile în care pare că nu aveți nimic interesant de împărtășit cu partenerul. În aces caz, Dr.Brehm vă sfătuiește să restabiliți o conexiune invizibilă prin experiențe comune.

„Citiți o carte sau uitați-vă la un film în același timp, începeți un curs online sau jucați un joc video – orice experiență care vă apropie va fi de ajutor”, a explicat specialistul.

  1. Planificați-vă vizitele din timp

Cât de des trebuie să se întâlnească partenerii unui cuplu? Răspunsul este influențat de mai mulți factori precum distanța, timpul liber și resursele financiare. Fără îndoială, este indicat ca cei doi parteneri să aibă un program de vizite regulat. „Dacă efortul financiar este prea mare sau dacă partenerii nu au timp, este perfect normal să treacă mai mult timp până la următoare întâlnire. Un alt aspect important este ca fiecare dintre parteneri să îl viziteze pe celălalt, să fie un raport echilibrat”, explică Dr. Brehm. Autocarul poate fi un mod convenabil și accesibil pentru a călători spre cei iubiți.

  1. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună așa cum vă doriți

Multe dintre cupluri încearcă să facă foarte mute lucruri în timpul pe care îl petrec împreună. Cu toate acestea, motivul pentru care vă vizitați partenerul nu este să vă distrați cu orice preț.

„Acestă idee a ajutat multe cupluri să păstreze o relație autentică în timp ce se bucură de timpul petrecut împreună. Ce este cel mai important este să vă petreceți timpul împreună într-un mod  care vă face să simțiți bine– fie în pat, cu prietenii comuni, la o petrecere sau într-o călătorie la munte”, explică Dr. Brehm.

  1. Setați aștepări realiste

O reuniune este adeseori asociată cu așteptări ridicate care duc în mod inevitabil la o stare de tensiune. „Este important să vă dați seama care sunt posibilele provocări de la început. Pentru a avea succes o relație la distanță necesită multă răbdare, sinceritate și încredere din partea ambilor parteneri”, mai adaugă Dr.Brehm. Cu ceva timp înainte de reuniune, cuplul poate discuta nevoile și dorințele pentru a se asigura că sunt pe aceeași pagină.

  1. Trăiți în moment

Asigurați-vă că vă bucurați cât mai mult de viață și că trăiți în prezent. „Partenerul nu ar trebui să fie singura voastră sursă de fericire, iar această regulă este valabilă pentru orice fel de cuplu, nu doar cele la distanță”, atrage atenția Dr.Brehm. Oriunde ați fi – fie că petreceți o seară relaxantă acasă sau vă aflați în drum spre partenerul vostru – nu există un moment sau un loc nepotrivit pentru a vă bucura de clipa respectivă.

„Călătoriile oferă un cadru perfect pentru a vă oferi un moment de iubire de sine: ascultați o carte audio, înregistrațivă gândurile într-un jurnal, priviți pe fereastră sau pur și simplu nu vă gândiți la nimic”, mai recomandă specialistul.

  1. Creați un plan pe termen lung pentru a vă îmbina lumile

Un mod foarte eficient de a face despărțirile mai ușoare? Să știți că și acestea au un final. Nu înseamnă că trebuie să știți cu precizie datele următoarelor vizite, dar dacă faceți planuri concrete, o parte din tensiune se va disipa.

„În relațiile la distanță, este important să știți că distanța este temporară. În caz contrar, sentimentele de frustrare și singurătate se vor intensifica”, explică Dr. Brehm.

Idei de a petrece Valentine’s Day la distanță

Distanța fizică nu înseamnă că nu puteți să vă sărbătoriți iubirea și să vă surprindeți partenerul. Încercați să apelați la una dintre ideile de mai jos:

  • O metodă clasică și romantică – o scrisoare trimisă prin poștă
  • Comandați partenerului mâncarea preferată sau flori
  • Plănuiți o cină romantică via Skype
  • Plănuiți o vânătoare tematică pentru a sărbători Valentine’s Day
  • O vizită supriză sau cumpărați un bilet FlixBus sau FlixTrain pentru o călătorie împreună
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv