Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Predoiu a lansat în dezbatere pachetul de legi pe Justiție / Sunt 3 proiecte: desființarea Secției speciale,  modificarea CSM și Statutul magistraților /  

Breaking News:
 

VIDEO. „România fără corupţie”, concurs de filme de scurt metraj, în cadrul #Integritate 2020

În cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a fost lansat Proiectul #Integritate 2020, constând în organizarea unui concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție.

Evenimentul a avut loc, marți, în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, fiind organizat de Direcția Generală Anticorupție (DGA), Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România.

Proiectul îşi propune informarea, educarea şi conştientizarea cetăţenilor şi a funcţionarilor publici, folosind mesajele educative din filmele de scurt metraj ce au ca subiect corupţia şi/sau efectele acesteia și constă, într-o primă etapă, respectiv în perioada august – decembrie 2020, în organizarea Concursului de filme de scurt metraj „România fără corupţie” iar, ulterior, în perioada decembrie 2020 – decembrie 2021, în organizarea unor dezbateri pe subiecte anticorupţie, unde vor fi proiectate filmele câştigătoare ale concursului.

Concursul are două secțiuni adresate amatorilor și profesioniștilor, regulamentul de participare și modalitatea de înscriere putând fi consultate pe website-ul www.rofaracouptie.ro.

Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, la data de 9 Decembrie – Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment.

Lansarea proiectului este urmată, miercuri, de organizarea, la Casa Tiff, a unei mese rotunde cu tema „Integritatea în timp de criză”, la care vor participa personalităţi clujene şi cadre didactice universitare.

„Proiectul va beneficia de contribuţia directă a ofiţerilor de prevenire ai Direcţiei Generale Anticorupţie și va debuta cu organizarea unor ateliere de informare, în aer liber, în toate cele 41 de județe și Municipiul București, pentru popularizarea concursului de film, urmate de dezbateri anticorupţie. Scopul proiectului este să contribuie la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări, prin informarea publicului cu privire la efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimulare a celor afectaţi să semnaleze cazurile de corupţie către organele competente. Întrucât se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei, toate aceste aspecte preventive au în vedere, în plus, o acţiune orientată spre viitor către dezvoltarea unei societăți civile active și responsabile”, precizează DGA.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv