Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / JUSTIȚIE: Bogdan Licu susține interviul pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general / El este singurul candidat /

Breaking News:
 

WishFest – festival dedicat lampioanelor pe apă, la București

Pe malul lacului Floreasca din București va avea loc, pe 14 și 15 septembrie, primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă.

WishFest cuprinde, în afară de lansarea de lampioane personalizate pe apă, muzică live pe ponton, fructe de mare și pește, gătite cu dichis, băuturi fine, zonă de relaxare cu DJ set, târg cu designeri, plimbări cu vaporașul și ateliere pentru cei mari și mici.

În Thailanda există o tradiție veche de peste 700 de ani: în fiecare toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripționate cu dorințe și mulțumiri, ce urmează să le ducă rugămințile spre ceruri.
 
Încă de atunci, aceasta este o ocazie de mare sărbătoare, iar lampionale au rămas astfel simbolul noilor începuturi. 
 
Pentru a trimite visurile mai departe către univers și pentru a celebra speranța și bucuria de a trăi, a apărut WishFest, se organizează și la noi un asemenea festival.
 

Muzică live pe Lacul Floreasca

Zilnic, între 12:00 – 19:00, vor răsuna muzici funky de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine, care aduc cel mai fain spațiu de dans și de socializare, transformând malul lacului într-un petrecere tropicală, unde nu doar muzica se savurează, ci și interacțiunea crește nivelul de serotonină.

Sâmbătă seara, pe scena amenajată pe lac, sunt de ascultat Dimitri’s Bats, proaspătă apariție pe scena indie românească, ce promit doar rock alternativ, nu și lilieci, și Grimus, trupă cu mai bine de 12 ani de activitate și 4 albume de studio, ce au avut au concerte în deschiderea unor mari artiști internaționali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby.

Iar duminică, Pinholes aduc versuri intenționat melancolice și o muzică – pansament, iar FiRMA, una dintre trupele iconice ale rock-ului românesc, la 18 ani de când și-a făcut apariția pe piața muzicală, va lăsa descântecele să învăluie seara.

Activități pentru toată familia

De dimineața și până seara sunt de neratat sesiunile de live cooking cu pește și fructe de mare, pregătite în zeci de feluri de chefi renumiți iar pofticioșii se mai pot delecta și cu dulciuri și înghețată pentru toate gusturile, dar și cu cafea de specialitate și cocktailuri.

Pe lac vor fi organizate plimbări cu vaporașul iar pe mal poate fi vizitat târgul cu produse pentru luat acasă (cosmetice bio, jucării, haine și accesorii de designer) și zonele de activități unde se vor regăsi tatuajele cu henna și codițele colorate iar baloanele uriașe vor face deliciul celor mici.
 
Pe toată durata zilei se vor putea personaliza lampioanele realizate de către meșteri din România în cadrul atelierelor de creație (pictură, scriere creativă, handmade) iar la lăsarea serii, se vor lansa pe lac lampioanele personalizate, care să trimită visurile și dorințele către cerul de toamnă.
 
Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător și toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez și lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului.
 

Detalii despre program și activități se pot vedea pe https://wishfest.ro/

0 Shares