Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră sâmbătă la vot final / Cazanciuc: „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Magistrații CAB au respins definitiv contestațiile lui Gabriel Oprea / El va fi judecat pentru ucidere din culpă / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / Olanda impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 

Abrogarea recursului compensatoriu. Predoiu s-a sucit: Voi informa CEDO că nu mai putem tolera starea de nesiguranță

Abrogarea recursului compensatoriu intră la vot, miercuri, în plenul Cameri Deputaților – for decizional -, după ce Comisia juridică, consdusă de PSD, a dat aviz favorabil, marți, cu unanimitate de voturi.

Dar eliberarea anticipată a deținuților va continua până la promulgarea legii, de către președintele Klaus Iohannis. Astfel potrivit unui amendament propus de USR și PNL și aprobat de comisie, vor beneficia de efectele recursului compensatoriu toate persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 și până la intrarea în vigoare a abrogării măsurii.

Prezent la ședință, ministrul Justiției, cătălin Predoiu, a anunțat că va merge la CEDO să informeze că ”nu mai putem tolera starea de nesiguranță” în rândul populației.

Săptămâna trecută, Predoiu declarase însă că NU poate fi abrogată legea recursului compensatoriu, pentru că se opune CEDO. 

Între timp, ministrul și-a reevaluat opinia, iar acum este o adevărată întrecere între PSD și Opoziție să abroge legea.

”Au fost eliberați și deținuți care stăteau în condiții decente”

Ministrul Justiției a declarat că ”efectul cel mai pervers al legii a fost acea prevedere care a deschis porțile penitenciarelor pentru persoane care stăteau în condiții decente, deoarece legea stipulează că dacă într-o celulă sunt condiții necorespunzătoare, beneficiază toți deținuții din închisoare de prevederile legii”.

”Mă voi deplasa la CEDO să am discuții cu președintele Curții și cu alți judecători, ca să explic fenomenul creșterii numărului de infracțiuni comise cu violență, inclusiv din partea celor care au beneficiat de această lege. (…) Această situație induce o stare de teamă și de nesiguranță în rândul populației. Niciun stat nu își permite să se joace cu siguranța propriilor cetățeni”, a anunțat ministrul.

”Guvernul României nu se va mulțimi să sprijine această abrogare, ci va continua eforturile de investiții în sistemul penitenciar. Guvernul a aprobat săptămâna trecută finanțarea a peste 600 de posturi în sistemul de probațiune. Nu ne oprim aici, primul pas pe care îl fac mai departe este să mă deplasez la CEDO și să explic de ce s-a ajuns la această măsură în țara noastră: pentru că a ajuns intolerabilă starea de nesiguranță în țara noastră”, a adăugat Predoiu.

26 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv