Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Afaceristul Sorin Strutinsky este dat în urmărire /  El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare / DNA: Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, este audiat de procurori / POLITICĂ: Senatul votează data alegerilor locale: 27 septembrie / ANM: Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale ți vijelii, până marți la ora 22.00 / 

Breaking News:
 

Aflat sub control judiciar, Adrian Ionel a fost suspendat de la șefia Unifarm

A doua zi după plasarea sub control judiciar, Adrian Ionel a fost suspendat, miercuri, din funcția de director al Unifarm, iar în locul său a fost numit, interimar, Ionuț Popescu.
 
Adrian
 
Contractul de director al lui Adrian Ionel a fost suspendat de către membrii Consiliului de Administrație, începând cu data de 23 iunie 2020, “dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general”, precizează Ministerul Sănătății.
 
Ionuț Popescu a fost numit director general interimar al Unifarm, pentru o perioadă de 4 luni, “dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, în conformitate cu OUG 109/2011”.
 
Tot miercuri, reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor “au constatat suspendarea de drept a contractului de administrator al dlui Ionel Adrian începând cu data de 26 iunie 2020, până la ridicarea măsurii dispuse de DNA sau de către instanța de judecată”, precizează Ministerul Sănătății.
 
Adrian Ionel conduce Unifarm de aproape 8 ani, mai precis din  data de 14 iulie 2012, fiind numit de Guvernul Ponta USL. El a fost numit în 2015, pentru scurt timp, directorul Institutului Cantacuzino, dar a revenit rapid la șefia distribuitorului de medicamente al Ministerului Sănătății.
 
Sub conducerea lui Adrian Ionel, Unifarm a achiziționat, prin încredințare directă, cantități uriașe de materiale de protecție, în perioada stării de urgență.

Ministerul Sănătății și Unifarm nu au făcut publică lista completă și nici costurile la care au fost achiziționate aceste materiale.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) îl acuză pe Adrian Ionel de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

El ar fi cerut 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract de achiziție de echipamente de protecție, în timpul pandemiei de COVID-19.

 

În plus, cele un milion de măști livrate prin contract Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale, ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract – practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Procurorii DNA mai spun că Adrian Ionel ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispozițiilor legale.

Directorul general al Unifarm a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar în acestă perioadă are următoarele obligații impuse de procurori: să nu exercite funcția de director general și membru în Consiliul de Administrație al C.N. Unifarm SA, să nu părăsească teritoriul Municipiului București și județul Ilfov, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv