Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ACTUALITATE: Terasele și plajele s-au deschis, dar cu reguli noi / BUSENESS: Noi măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori / 

Breaking News:
 

Al 3-lea dosar al lui Poteraș, pentru mita de 250.000 de euro, a fost retrimis la DNA

Judecătorul de la Camera preliminară a Tribunalului București a decis retrimiterea la DNA a noului dosar al fostului primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, trimis în judecată în decembrie 2018 într-un nou dosar de corupție.

Poteraș, care se află în închisoare pentru ispășirea unei pedepse de 8 ani de închisoare, este acuzat că a luat mită suma de 250.000 de euro.

”În baza art. 346 alin. 3 lit. a Cpp dispune restituirea cauzei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței Tribunalului București. 
 
Procurorii anticorupție îl acuză pe Poteraș că a primit mita de la o societate comercială, pentru a emite autorizații necesare unui proiect imobiliar.
 
Concret, Poteraș a pretins 15% din contravaloarea plăților achitate de Primăria Sectorului 6 pentru lucrări. 
 
În același dosar a fost deferit justiției Iulian Constantin, la data faptei reprezentant al societății S.C. Tettas S.R.L., acuzat de dare de mită, precum și această firmă, sub aceeași acuzație.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că în perioada 2006 – 2007, Poteraș a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale înregistrate într-o țară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceștia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro.

“Banii respectivi au fost pretinși și primiți în schimbul exercitării atribuțiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizațiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizații de demolare, certificat de urbanism și autorizații de construire).

În cursul anului 2009, inculpatul Poteraș Constantin Cristian, în aceeași calitate, a pretins de la inculpații Constantin Iulian și S.C. Tettas S.R.L. București un procent de 15% din contravaloarea plăților efectuate, în schimbul exercitării atribuțiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziție publică către societatea menționată anterior și pentru efectuarea plăților pentru produsele furnizate și a primit de la aceștia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 USD”, precizează DNA.

Atribuirile s-au realizat fără planificarea investițiilor anterior demarării procedurilor de achiziție, fără bugetarea sumelor și prin aplicarea unor proceduri de achiziție publică directă interzise de dispozițiile legale în legătură cu furnizarea, livrarea și instalarea unor sisteme inteligente de parcare, mai spun procurorii.

Pe perioada mandatului de primar deținut de inculpatul Poteraș, societății S.C. Tettas S.R.L. i-au fost atribuite de către Primăria sectorului 6 patru contracte pentru furnizarea unor sisteme de parcare inteligente, cu o valoare de 40.314.575 lei, din care au fost decontați 33.880.387 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurența sumei de 250.000 de euro și 857.800 USD, asupra bunurilor aparținându-i lui Poteraș, prin indisponibilizarea a două bunuri imobile, deținute în mod formal de o altă persoană și care aparțin în realitate inculpatului.

14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv