Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 
Tupeu și lașitate din partea fostului ministru al Sănătății din Guvernul Ponta

Bănicioiu dă vina pe medici pentru refuzul transferului în străinătate a răniților de la Colectiv: „Ministrul nu putea să interfereze în tratament”

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, a dat dovadă de un nou gest de lașitate în cazul tragediei de la Colectiv, vineri, când a fost interpelat de un supravieţuitor al tragediei de la Colectiv: ”De ce ne-aţi lăsat să murim ca nişte câini, atunci, prin spitale? Au fost banii mai importanţi, miza politică?”.

Iată ce i-a răspuns Bănicioiu lui Mihai Grecea, spitalizat mai multe luni: „Nu. Noi am spus din primul moment că asigurăm tot costul tratamentului. Am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil. Şi eu şi doctorii. Nu acuzaţi salvatorii. Vorbiţi şi despre oamenii care au fost salvaţi. Eu am încercat să repar. (…) Gândiţi-vă că noi am trimis afară toţi pacienţii atunci, când doctorii au decis. Cine decidea când pleacă pacientul? Medicul. Ministrul nu putea să interfereze în tratamentul medical”.

Bănicioiu a fost audiat la Parchetul General în dosarul în care procurorii anchetează modul în care el și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au coordonat intervenția la incendiu și, ulterior, transferarea răniților la spitale în străinătate.

La ieșire, el a declarat: „Le-am spus tot ce cred eu că era necesar să le spun (procurorilor – n.r). Am răspuns la toate întrebările. (…) Credeţi-mă că şi eu şi ceilalţi am fi vrut să facem mai mult şi credeţi-mă că am făcut tot ce era omeneşte posibil. (…) Nu am refuzat niciun ajutor (din străinătate – n.r.)”.

Amintim că Bănicioiu a declarat după tragedie, la unison cu Raed Arafat, că “avem de toate” pentru a-i trata pe răniți, chiar dacă România nu avea condiții pentru a îngriji astfel de pacienți.
 
Însă pentru mulți dintre ei le-a fost fatală întârzierea transferului în afara țării.
 
“Chiar mai devreme m-a sunat doamna ministru din Moldova, însă i-am comunicat că chiar nu avem nevoie de nimic în acest moment. Medicii noștri pot gestiona situația. Din Franța și din Germania, deci am primit din foarte multe părți astfel de solicitări (…) momentan noi ne descurcăm foarte bine, iar medicii noștri pot face față cu brio oricărei situații. Nu este nicio diferență între medicii care au venit și medicii de aici”, declara Nicolae Bănicioiu la momentul tragediei din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv.
 
Dosarul a fost deschis la Parchetul General în urmă cu 3 ani, după ce familiile și prietenii victimelor din clubul Colectiv au acuzat autoritățile care au coordonat intervenția de neglijență și ucidere din culpă.
136 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv