Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 
Războiul politic s-a acutizat la vârful Justiției

Birchall răspunde acuzațiilor Liei Savonea, cerându-i punctul de vedere asupra rapoartelor GRECO și MCV: CSM era mai preocupat de modificarea Legii ANI

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a răspuns, miercuri dimineață, acuzațiilor șefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, pe care o reclamă, la rândul său, că nu i-a trimis un punct de vedere pe analiza MJ privnd rapoartele GRECO și MCV, care cer imperativ desființarea secției speciale.

„Am așteptat și așteptă opinia CSM, care se pare însă că era preocupată de modificarea Legii ANI”, a spus Birchall, făcând referire la cea mai recentă “ispravă” a Liei Savonea, care vrea să ascundă averea soțului ei.

Ana Birchall a acuzat CSM, condus de Lia Savonea, că ”a uzurpat atribuțiile Ministerului Justiției”, prin faptul că a trimis la Senat un proiect de lege prin care soții și soțiile magistraților ar scăpa de obligația declarării veniturilor.

“Solicit CSM să ne transmită în regim de urgență punctul de vedere pentru această analiză. (…) Dacă nu, o să dau publicității analiza pe care am întocmit-o pe baza punctelor de vedere primite de la instituțiile care ne-au transmis și de toate asociațiile profesionale”, a amenințat Ana Birchall.

Lia Savonea a acuzat-o, luni, pe Ana Birchall, că blochează validarea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al Secției speciale de investigare a magistraților.

Savonea vrea modificarea urgentă a legii, pentru a-i elimina pe membrii CSM sabotori ai Adinei Florea

Numai că atât raportul GRECO, cât și raportul MCV cer desființarea acestei secții, înființată de anul trecut, prin modificarea Legilor Justiției, promulgate de președintele Klaus Iohannis.

0 Shares