Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Bologa mai vrea 3 ani la șefia DNA, iar interimara Pâțu – șef plin la DIICOT; ambii au contracandidați

Crin Bologa mai vrea un mandat la șefia DNA, iar interimara Oana Pâțu de la conducerea DIICOT s-a înscris și ea la concurs, însă ambii au contracandidați, spre deosebire de Gabriela Scutea, care este candidat unic pentru postul de procuror general al României.

Gabriela Scutea s-a înscris pentru un nou mandat de procuror general. Candidat unic, susținere de la Iohannis
Crin Bologa, procurorul-șef al DNA

Până la expirarea termenului-limită pentru înscrierea la concurs, luni 6 februarie, ora 12.00, s-au mai înscris procurorul Marius Voineag, la funcția de șef al DNA, și Ioana Albani – la șefia DIICOT, deși în acest caz termenul expirăpe 7 februarie la aceeași oră.

Voineag este adjunctul procurorului-șef al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul General. El a fost șeful Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT unde, ca procuror de caz, a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vîntu și ale șefului de sindicat de la Petrom, Liviu Luca.

Procurorul Voineag a scris în declarația sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

Albani este fostul procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT.

DIICOT, într-un nesfârșit interimat

DIICOT este condusă interimar de Oana Pâțu, din toamna lui 2020, după ce Giorgiana Hosu a demisionat forțat, în septembrie 2020, când soțul ei a fost condamnat pentru corupție.

Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, se pensionează la 48 de ani. CSM a dat ok-ul și l-a trimis la Iohannis
Predoiu a pus cruce alegerilor pentru un nou șef al DIICOT, declanșate de Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR), a declanșat procedura pentru numirea unui nou șef la DIICOT, în vara anului trecut. Dar Stelian Ion a fost revocat intempestiv de premierul de atunci Florin Cîțu, chiar înainte de selecția candidaților.

Inițial, procedura fusese suspendată de ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode (PNL), care acum conduce Afacerile Interne, în Guvernul Ciucă.

Întreg procesul a fost anulat, iar de atunci Iohannis și Predoiu nu s-au grăbit să reia procedurile, preferând conducere interimară. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv