Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

CAB l-a salvat de 6 ani de închisoare pe Ioan Munteanu, fost lider al deputaților PSD: Faptele s-au prescris

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) l-a scăpat de condamnarea la 6 ani de închisoare pe Ioan Munteanu, fost lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor, după ce a tărăgădat procesul până când infracțiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani, comise de acesta, s-au prescris.

Pe latură civilă, CAB a menţinut decizia tribunalului de confiscare de la Ioan Munteanu a sumelor de 350.000 euro şi 261.373 lei, reprezentând banii traficaţi.

Trimis în judecată de DNA Ploiești în 2017, el a fost condamnat la instanța de fond – Tribunalul București – în noiembrie 2020, iar judecătorii de la CAB nu au reușit, de doi ani și jumătate, să dea sentința definitivă, 

Munteanu a fost acuzat de perceperea unei mite în valoare de 400.000 de euro de la un afacerist – care l-a și denunțat – pentru a interveni la conducerea Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa ca să-i deblocheze niște plăţi.

DNA susţine că, în schimbul influenţei, fostul deputat a cerut 5% din valoarea contractelor, iar banii i-a primit în trei tranşe, în perioada 2009-2011.

Întâlnirea în cadrul căreia Ioan Munteanu a pretins procentul de 5% a avut loc într-un hotel din Bucureşti, unde erau cazaţi parlamentarii.

Procurorii au depus probe la dosar că Ioan Munteanu a primit în mod direct suma de 350.000 de euro, iar 50.000 de euro au fost viraţi în contul firmei SC Suport Total Media SRL, administrată de fiica sa, având ca justificare un contract fictiv de prestări servicii.

Cu toate acestea, judecătorii CAB l-au salvat de pedeapsa cu închisoarea.

Printre martorii audiaţi la proces s-au aflat omul de afaceri Bruno Berdilă (cel care l-a denunţat pe Vasile Blaga la DNA) şi fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

În ianuarie 2018, când era liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu a demisionat din funcţia de deputat, invocând probleme de sănătate. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv