Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Afaceristul Sorin Strutinsky este dat în urmărire /  El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare / DNA: Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, este audiat de procurori / POLITICĂ: Senatul votează data alegerilor locale: 27 septembrie / ANM: Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale ți vijelii, până marți la ora 22.00 / 

Breaking News:
 
Secția specială de anchetare a magistraților, apărată cu îndârjire de inițiatorii din Parlament

Camera Deputaților a respins proiectul USR privind desființarea Secției speciale. Iordache, apel la Scutea

Camera Deputaților a respins, marți, cu 167 voturi „pentru”, 97 împotrivă şi 25 abţineri proiectul USR privind desființarea Secției speciale, inițiativă legislativă semnată și de fostul ministru PSD Ana Birchall, exclusă din partid și acum activând ca deputat neafiliat.

Adina Florea, procuror al Secției speciale

For decizional va fi Senatul, unde PSD are singur majoritate, așa că proiectul va fi respins definitiv, fără probleme.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat , în plen: “Această secţie ar fi trebuit demult desfiinţată (…) Cine nu votează proiectul consider că vrea să distrugă şi să controleze justiţia”.

Ana Birchall a făcut un apel la adoptarea proiectului: “Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie este văzută ca fiind cooperativa ‘Nufărul’ de curăţire a magistraţilor care nu fac cinste acestei funcţii”.

Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre inițiatorii înfiinţării secţiei, i-a contrazis: „În decizia CCR din 2018 s-a spus că înfiinţarea secţiei constituie o garanţie legală a principiul independenţei magistratului. Practic, cine doreşte desfiinţarea secţiei doreşte o subordonare a justiţiei. (…) Vreţi să ne întoarcem în perioada în care Portocală şi alţii de la Ploieşti făceau anchete cum voiau?”, a întrebat, el, retoric.

Gabriela Scutea, procurorul general al României (sursă foto: Digi 24)

„O rog pe doamna procuror general Gabriela Scutea să dea tot concursul pentru o eficientă şi bună funcţionare a secţiei. O adevărată independenţă a justiţiei este dată prin buna funcţionare a acestei secţii”, a adăugat Iordache.

Procurorul general Gabriela Scutea face praf proiectul USR de desființare a Secției speciale

În expunerea de motive, parlamentarii USR invocă „toate luările critice de poziţie exprimate de magistraţi, de instituţiile europene, de organisme prestigioase cu rol consultativ în domeniile dreptului constituţional şi anticorupţiei, Comisia de la Veneţia şi GRECO, precum şi numeroasele măsuri luate de secţie în scurta sa perioadă de existenţă”.

484 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv