Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Toți cei 14 inculpați din dosarul „fabricii de permise false” din Suceava au fost arestați preventiv /

Breaking News:
 
Dorneanu & Comp. așteaptă să vadă cu cine va face PNL noul guvern...

CCR a amânat până după alegeri decizia pe impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat din nou, de data aceasta până după alegerile parlamentare, pentru 8 decembrie, decizia pe impozitarea pensiilor speciale.

În acest fel, președintele Curții, Valer Dorneanu, dar și ceilalți judecători numiți de PSD, doresc să vadă cine câștigă alegerile și, mai ales, cu cine face PNL noul guvern. 

Amintim că, pe 17 iunie, Camerei Deputaţilor – for decizional – a adoptat legea privind taxarea pensiilor de peste 2.000 de lei/lună, astfel: cu 10% cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 lei și cu 85% cele de peste 7.001 lei.

Legea PSD, adoptată: Toate pensiile de peste 2.000 de lei/lună, impozitate!

Legea a fost atacată la CCR a doua zi, pe 18 iunie, atât de președintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Corina Corbu, cât și de Avocatul Poporului, Renate Weber.

Avocatul Poporului, Renate Weber, și șefa ÎCCJ, Corina Corbu, au atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

De atunci, au curs amânările la CCR, cu termene extrem de lungi: pe 14 iulie, 3 septembrie, 4 noiembrie și, iată acum, până pe 8 decembrie. 

Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat, recent amânările de 5 luni ale Curții Constituționale a României (CCR) pe tema taxării pensiilor speciale, el acuzând că 3,36 miliarde de lei au fost risipiți pe aceste privilegii, în plină pandemie.

„Risipa de bani continuă, în timp ce clasa politică îşi acordă noi privilegii. Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiaţi de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape cinci luni aşteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că aşteptăm un răspuns de la cei care ei înşişi beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple. Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în Parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi aşteptăm răspunsul CCR”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Deputatul USR a precizat că una din priorităţile USR este „eliminarea acestor clase de privilegii”: „În timp ce angajaţii pe salariul minim plătesc printre cele mai mari taxe din UE pe muncă, avem categorii de pensionari speciali care încasează mii de euro lunar, nu în baza contribuţiilor, ci doar în baza privilegiilor pe care unii şi le-au votat cu mâna lor”.

Deputatul USR a ataşat un tabel, conform căruia dintre cele 3,36 miliarde de lei achitate, 1,491 miliarde lei au fost pentru Poliţie şi Jandarmerie; 1,221 miliarde lei pentru militari; 298 milioane lei pentru magistraţi; 245 milioane lei pentru angajaţi ai SRI, STS, SIE şi SPP; 43 de milioane de lei pentru piloţi şi personal navigant; 19 milioane lei pentru angajaţi din justiţie; 10 milioane lei pentru diplomaţi.

959 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv