Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

CCR a decis pe Legea 55/2020 privind starea de alertă: Interdicțiile guvernelor Orban și Cîțu, constituționale

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, marți, toate contestațiile depuse pe Legea 55/2020 privind starea de alertă.

Astfel, sunt constituționale toate interdicțiile impuse anul trecut de Guvernul Orban și anul acesta de Guvernul Cîțu.

Concret, Curtea a respins 4 sesizări venite din instanță, după ce, în urmă cu 3 săptămâni, respinsese o a cincea.

Totodată, judecătorii CCR nu au dat câștig de cauză parlamentarilor AUR, care au contestat măsurile prevăzute în Legea 55.

CCR a decis că legea atacată este constituţională, cu excepţia articolul 72 din Legea 55/2020, care a fost declarat neconstituţional. Acest articol nu are însă impact asupra actului normativ.

Art. 72 prevede: „(1) Dispoziţiile prezentei legi se completează cu reglementările de drept comun aplicabile în materie, în măsura în care acestea din urmă nu contravin prevederilor prezentei legi. (2) Pentru starea de alertă instituită pentru prevenirea şi combaterea unei pandemii COVID-19, dispoziţiile art.2 lit. f) şi m), art.4 alin. (1) lit. b), alin. (2), (5) şi (6), art.20 lit. c) şi d), art.21 lit. c), art.22 lit. c), art.23 lit. c), art.24 lit. c) şi art.42 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 361 din 26 aprilie 2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt aplicabile”. 

foto: Jean-Mihai Pîlșu

La sediul CCR au venit și marți mii de protestatarii, care au scandat, ore în șir, „Libertate” și au cerut ca Legea 55 să fie declarată neconsituțională.

Oamenii au mai cerut ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie în spații închise. 

foto: Jean-Mihai Pîlșu
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv