Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Toți cei 14 inculpați din dosarul „fabricii de permise false” din Suceava au fost arestați preventiv /

Breaking News:
 
Numirea într-un post pe viață a autorului „Legilor Justiției” marca PSDragnea a fost asigurată inclusiv cu voturi de la PNL, care s-a grăbit apoi să atace la CCR, după ce USR l-a demascat pe Florin Roman

CCR decide dacă Florin Iordache va fi şeful Consiliului Legislativ, după votul cu scandal în Parlament

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să decidă miercuri, după o amânare pronunțată în 4 noiembrie, dacă deputatul PSD Florin Iordache va ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, pentru care a fost votat de Parlament în 28 octombrie.

Au depus contestații atât parlamentarii USR, cât și cei ai PNL – care au votat pentru numirea în acest post pe viață a autorului „Legilor Justiției” marca PSDragnea, potrivit unui calcul simplu făcut de liderul USR, Dan Barna.

Imediat după votul de numire a lui Iordache, Barna , a anunțat că votul de numire a încălcat Constituția: „Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul tuturor parlamentarilor, nu doar al celor prezenţi, mai precis numirile trebuie făcute în Parlamentul actual cu 233 de voturi cel puţin”, a scris pe Facebook liderul USR.

Barna a precizat că, anterior zilei votului, „USR a propus PNL boicotarea şedinţei pentru a bloca numirea lui Florin Iordache în calitate de preşedinte al Consiliului Legislativ, însă liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, „a respins propunerea şi s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari” la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean.

„Au venit doar 36. Dintre care opt foşti traseişti PSD – ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputaţi), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoş (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache”, a acuzat Barna.

Zegrean a primit doar 41 de voturi din cele 113 ale PNL, dar Orban acuză USR că l-a votat pe Florin Iordache
După ce a acuzat USR, Orban o sucește: „Cred că am demonstrat că putem colabora”

El a reamintit că USR a depus un proiect de lege pentru limitarea mandatelor la Consiliul Legislativ, precum şi o procedură de revocare.

„Ca şi în alte situaţii în care USR a făcut eforturi să repare dezastrele produse de majoritatea parlamentară, ne aşteptăm ca toţi deputaţii şi senatorii cu un minim de decenţă să se alăture acestui demers. Avem patru ani de luptă fără menajamente cu PSD, avatarurile şi colaboratorii lui făţişi sau ascunşi. Nimic nu s-a schimbat şi nici nu se va schimba prea curând. Suntem adversarul declarat şi hotărât al pesedismului în toate formele lui şi aşa rămânem”, a mai scris Dan Barna. 

Florin Iordache a depus deja jurământul în noua funcție încă din 9 noiembrie, dar a anunțat că așteaptă două săptămâni pentru a ocupa aceast post.

Potrivit unei notificări depuse la Biroul permanent al Camerei, Iordache informat că, potrivit legislaţiei actuale, în termen de 15 zile va opta pentru una din cele două funcţii deţinute: de preşedinte al Consiliului Legislativ, respectiv cea de deputat.

CCR va lua în discuţie şi sesizările USR și CCR privind numirea lui George Edward Dircă în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului. 

52 Shares