Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

BEC: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 42,75% – rezultate parțiale (94,4%) / Gabriela Firea a obținut numai 38% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 11% / 

Breaking News:
 

CCR: Moțiunea se poate depune și în sesiune extraordinară, iar votul – inclusiv în altă sesiune

În Parlament se poate depune o moțiune și în sesiune extraordinară, iar votul se poate da și în altă sesiune, a decis, marți, Curtea constituțională a româniei (CCR), care a respins, astfel, contestația premireului Ludovic Orban.

Decizia a fost votată, pe fond, în unanimitate de judecătorii CCR, inclusiv de Livia Stanciu și Simina Tănăsescu, numite de președintele Klaus Iohannis.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură nr.2MC/17 august 2020 – „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, se arată în comunicatul Curții.

CCR precizează, însă, că pe formă, „doi membri ai Curții Constituționale, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă”. Evident, este vorba despre cele două numite de Iohannis

Acum urmează să fie publicată motivarea Curții, iar apoi PSD să încerce votarea moțiunii de cenzură depusă în 17 august, în sesiunea parlamentară extraordinară. 

Amintim însă că moțiunea nu a putut fi votată în 31 august, deoarece nu a întrunit cvorumul necesar de 233 de parlamentari.

8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv